dinsdag 21 juni 2016

Kiepstand raam

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd!


In de normale situatie wordt de kiepblokkering bij het dichtdoen van het raam automatisch ingedrukt en kan de kruk vrij in alle standen worden gedraaid. Open je het raam of zet je deze in de kiepstand dan veert de kiepblokkering terug en blokkeert hij de kruk.

Want dit raam is ook in de kiepstand inbraak veilig. Eindelijk kunt u slapen met een aangenaam binnenklimaat in de nacht, met gekantelde ramen en toch wordt u nog steeds beschermd tegen ongewenste gasten. Nodig ons uit en laat u adviseren! Raam in draai EN kiepstand − Plaats een hand op de raamkruk en de andere hand op het kozijn aan de scharnierkant.


Duw het raam aan de scharnierkant voorzichtig terug tegen het kozijn. Aan de binnenkant van het raam , ter hoogte van het raamkrukje, ziet u een zwart knopje dat u kunt indrukken. Deze video laat zien hoe u een draaikiepraam dat gekanteld en geopend is weer kunt sluiten.


Het raam kan nu gesloten worden en alles werkt weer naar behoren. Kierstandhouders koop je eenvoudig online bij bol.

In de meeste gevallen opent en sluit het raam of de deur nu weer goed in de kiepstand en draaistand. Als dit nog steeds niet goed werkt, heeft dit waarschijnlijk te maken met een slechte afstelling van de deur of het raam of een defecte sluitwerking. Goede raamsluiting voorkomt dat uw ramen ongewenst open of dicht gaan.


In het ergste geval kan je voorzichtig met een beiteltje wat hout wegbikken, zodat de kruk weer vrij komt. Als het raamwerk van kunststof is, dan zit er niets anders op dan de kruk los te schroeven en er een nieuwe op te zetten. Met raamwerk bedoel ik natuurlijk niet het metaal dat om het raam zit, maar het gedeelte waar het raam in opgehangen is. Ik zou graag de uitval van het raam in de kiepstand iets willen beperken. Ik heb gezien dat er aan de bovenkant van het kozijn wel een stukje kunststof in een rail zit dat ik zou moeten verstellen, maar ik kan er niet bij.


Kijkt u hieronder op de video die correspondeert met het uiterlijk van uw reset-knop. Er is ergens langs de zijkant van het bewegende raam een soort palletje, dat door een nok op de zijkant van het kozijn ingedrukt of verdraaid hoort te worden, en dat dán de hendel deblokkeert zodat die naar de kiepstand omhoog kan bewogen worden, waarmee het mechanisme zelf dus uit de draaistand naar de kiepstand is overgegaan. Het openen van het raam met bruut gewel met een zware schroevendraaier of koevoet.


Als Uw bestaand hang- en sluitwerk niet bestand is tegen dit geweld , dan kan U raambijzetsloten plaatsen. Kiepramen die geopend staan op kiepstand maken het een inbreker wel heel gemakkelijk. Het van buiten openen is kinderspel. Heel makkelijk want zo kun je wel de ramen lappen als het nodig is, met de draaistan en kan het raam ook veilig open blijven om de ruimte te luchten terwijl jij even weg bent, met de kiepstand.


De verstelbare kiepstand is een extra optie voor draaikiepramen. Door middel van een zogenaamde verluchtingsschaar kan het draaikiepraam in diverse standen van de kiepstand worden vergrendeld. Wilt U ventileren maar staat er veel wind of regen dan biedt deze extra optie uitkomst.

Rondom is het raam voorzien van een Deventer kaderprofiel waardoor het raam bij een dichte stand een optimale kier dichting heeft. Draai kiep ramen hebben het voordeel dat zij naar binnen draaien en kiepen U kunt daardoor het raam van binnen uit goed schoon houden en zeer goed ventileren door de raam in de kiepstand te plaatsen. Echter hij staat in de kiepstand en is dus boven vastgehaakt. Bovendien staat-ie onderop ook 2x vast.


Jonge kinderen kunnen dit nog niet, waardoor ze het raam niet open krijgen. Dit is beter voor de veiligheid van jouw kind. Om te zorgen dat de hitte niet in het huis blijft en het huis ook lekker koel wordt kun je een raam op een kier zetten.


Dit noemen we ook wel de ‘foutbediening’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts