vrijdag 26 augustus 2016

Hardhouten trap behandelen

Hardhouten trap behandelen

Zoek naar hardhouten trap op de nieuwe KensaQ. Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering.


Is het hout van de trap ontdaan van de oude verf-, beits- of lakresten én is de trap goed schoon gewassen en geschuur dan kan de trap behandeld worden als boven bij Schilderen van een nieuwe, onbehandelde trap beschreven. Ik wil een trap van hardhout , met dubbele antislip strip, opnieuw gaan behandelen. Ik heb vragen: 1) Wat is de beste keuze mbt de strips? Eruit halen en schoonmaken of laten zitten?


Je moet je trap regelmatig aan een grondige onderhoudsbeurt onderwerpen. Alleen zo blijf je genieten van dat pronkstuk in de hal, vaak het eerste wat bezoekers opvalt. Met een nieuw laagje vernis of olie ziet je trap er weer als nieuw uit.


Wij helpen je op weg met enkele tips om je houten trap te oliën, voor een frisse en afgewerkte look! Houd er rekening mee dat de trap tijdens de onderhoudswerken niet of slechts gedeeltelijk gebruikt kan worden. Je kiest dus het best een periode uit waarin er niet veel volk in huis rondloopt. Wijs je huisgenoten er ook op dat het niet handig is als ze, nadat de trap behandeld is, met vuile schoenen of fijne hakken de trap oplopen. Hout is sinds jaar en dag het meest gebruikte materiaal om trappen mee te vervaardigen.


Een terechte keuze want hout is makkelijk te bewerken, weegt relatief weinig en is verkrijgbaar in tal van kleuren. Ook op gebied van prijs en maatwerk is een houten trap niet te kloppen. Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een. Het verschil tussen een vurenhouten trap en een hardhouten trap , kan daardoor behoorlijk oplopen.


Het is dus niet verwonderlijk dat vurenhout bij onze trappenfabriek de meest gekozen houtsoort is. Misschien een stomme vraag. Er zijn ook specifieke onderhoudspriducten op de markt voor geoliede trappen , wanneer u de trap daar regelmatig mee schoonmaakt kunt u nog langer genieten van uw hernieuwde trap ! Trap voorbehandeld met lak of verf: Wij gebruiken in onze fabriek water gedragen lak en verf. Ik weet niet zeker of dit het juiste forum is, maar ik zit met het volgende probleem.


In mijn huis heb ik een hardhouten trap (mahonie) die niet afgewerkt opgeleverd is. Nu dacht ik dit zelf te gaan doen, maar er zitten her en der beschadigingen op. Vind hardhouten trap het nu op Kensaq.


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Meranti of mahonie Een meranti trap is een hardhouten trap met een mooie roodbruine kleur.


Vandaar dat we bij HR Trappen geen meranti trap maken, maar als alternatief hiervoor Mahonie in ons assortiment hebben opgenomen. Als wij hardhouten trappen in gaan meten, hebben wij altijd diverse houtsoorten bij om U het hout in “levende lijve ” te kunnen laten zien. Daardoor komt de mooie lichte kleur beter tot zijn recht en neemt de levensduur aanzienlijk toe. Hardhout behandelen na het schoonmaken.


Essen behoort immers tot de hardhouten. Vervolgens kunt u het hardhout behandelen met of meer lagen Hardhoutolie, afhankelijk van hoeveel het hout op neemt. Houten trap lakken in witte ral kleur. Wij hebben een huis met hardhouten trappen (mahonie) sommige.


Mijn hardhouten , gelakte trap begint na jaar behoorlijke slijtplekken te vertonen die veel lichter van kleur zijn dan de niet versleten gedeeltes. Hoe kan ik de trap het beste behandelen ? Welke lak is het beste en hoe te schuren? Hardhouten palen worden veelal gebruikt voor constructiebouw, het skelet van bijvoorbeeld een overkapping. Door de duurzaamheid van hardhout hoeft u er niet over in te zitten dat uw constructie op den duur wankel wordt. Ook hardhout zal na langdurige blootstelling aan weer en wind verkleuren en kwaliteitsverlies ondergaan.


Hardhouten trap behandelen

Nevada kwartslag trap kwartslag links Deze hardhouten trap met kwartslag linksom is van beukenhout en behandeld met een olie die u er eventueel ook bij kunt bestellen. Nog op voorraad Prijs € 988. Eiken trap plaatsen: voordelen, onderhoud en prijs. Een eiken trap geeft je interieur een authentieke uitstraling.


Je kan eiken trappen zowel in landelijke als moderne interieurs plaatsen en je kan ze op verschillende manieren behandelen om het uitzicht precies zoals gewenst te krijgen. Waarom kiezen voor een eikenhouten trap ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts