vrijdag 15 juli 2016

Onderhoud hardhout

Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Onderhoud voor hardhouten tuinmeubelen. Het hout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid als in Europa, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft. Hardhout behandelen na het schoonmaken.


Je houten tuinmeubelen hebben het soms zwaar te verduren in verschillende weersomstandigheden.

Tuinmeubelen van hardhout zien er mooi natuurlijk uit, maar vergen ook wat onderhoud. Het is daarom aan te raden om je tuinmeubelen met regelmaat te onderhouden, het liefst elke keer aan het eind van het zomerseizoen. Uw houten kozijnen blijven overigens het mooist als u ze minstens eens per jaar schoonmaakt. Als u toch uw kozijnen aan het schoonmaken bent, controleer dan direct of u zwakke plekken in het kozijn ziet.


Daarnaast keer per jaar onderhoud plegen aan de hardhouten vlonder met: Een hardhout reiniger, welke helpt om vuil, olieresten en vergrijzing tegen te gaan. Een hardhout olie voor de bescherming van het hardhout tegen weersinvloeden (neerslag en zon) en het tegengaan van vergrijzing. Wij raden u daarom aan voor normaal onderhoud van uw meubel een kleurloze lijnzaadolie te gebruiken.


Raadpleeg voorafgaand aan deze behandeling altijd uw winkelier en volg de gebruiksaanwijzing bij het door uw winkelier geadviseerde onderhoudsproduct.

Een probleem bij hardhout is dat het door algen en vuil, groen en glad wordt. Dat is jammer, want het topstukje van uw tuin moet er natuurlijk netjes uitzien en moet gebruiksvriendelijk zijn. Verduijn heeft nu een prima oplossing voor dit probleem gevonden in een nieuwe, speciaal gepatenteerde borstelmachine.


Hoewel een olie-afwerking hout de langste levensduur geeft heeft ook een olielaag onderhoud nodig om het hout in gezonde en mooie staat te houden. Over het onderhoud van hout dat in de olie staat bestaan echter een aantal misverstanden. Bestel nu en profiteer van onze supersnelle levering!


Onderneem de volgende stappen als je je vlonder onderhoudt. Smeer de vlonderdelen met een bezem in met een houtontgrijzer, bijvoorbeeld Powergell. Dit is een biologisch afbreekbaar middel dat geen chloor bevat. Laat dit een aantal minuten inwerken.


Schrob nu de houtontgrijzer uit over de hele vlonder. Het complete vacature-aanbod in de bouw vind je op Bouwvacatures. De kleur zal altijd veranderen.


Een hardhouten tuinkast die bij aankoop een warme bruine tint heeft zal na verloop van tijd grijzer worden. Bestel uw buitenbeits en tuinbeits eenvoudig online! Diverse soorten kleuren beits, houtverf en hout olie verkrijgbaar.


Om de uitstraling te behouden is onderhoud nodig.

Geen enkel product is onderhoudsvrij, ook kunststof niet in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. Belangrijk is om het buiten kozijnwerk schoon te maken en het hang- en sluitwerk te onderhouden. Het voornaamste onderhoud is echter de periodieke schilderbeurt. En het populaire FSC keurmerk staat garant voor goed bosbeheer. Kozijnen van hardhout , waarom wel?


Houten kozijnen, er zijn nog genoeg mensen die voor houten kozijnen kiezen. Hout is een natuurlijk materiaal met een warme en authentieke uitstraling. De bewering dat hardhout enorm veel onderhoud nodig heeft, is niet meer zo. Er zijn verschillende manieren daarvoor! Dat heeft alles te maken met nieuwe technieken die hout nog beter beschermen, waardoor u er steeds minder onderhoud aan heeft.


Toch zijn ze niet helemaal onderhoudsvrij. Onze experts vertellen u er meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts