donderdag 23 juli 2015

Epoxy hout

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Bespaar tot wel via kiesproduct. Geen wonder dat epoxy tegenwoordig veelvuldig gebruikt wordt bij het bewerken van hout.


Een laag epoxy kan worden aangebracht op hout en geeft een mooi glanzend uiterlijk.

Kiertjes en scheuren worden gevuld en het hout wordt beschermd tegen indringen van vocht en vervuiling. Maak een hoeveelheid van 2gram epoxy aan per vierkante meter. Rol het hout met een veloursroller in.


Laat daarna de epoxy ongeveer tot uur uitharden totdat deze net niet meer kleeft en maak dan wederom 2gram epoxy aan en rol het hout opnieuw in. Op deze manier wordt er voldoende laagdikte opgebouwd voor een goede bescherming en een. Dit geeft een mooi glans effect aan het hout en beschermt het hout goed tegen vocht en krassen e. Dit is een van de meest eenvoudigste uit te voeren methode en valt qua kosten erg mee.


Lees de uitgebreide handleiding voor het afwerken van hout met Epoxy coating.

Epoxy zal zich namelijk altijd waterpas uitvlakken en staat uw tafel niet helemaal recht dan is dit zonde. Primeren van het hout met Resion UV Epoxy Resin. Het is nu tijd om de eerste epoxy aan te brengen. We brengen eerst een dunne laag epoxy aan welke twee doelen dient: als eerste is het een primerlaag zodat het hout luchtdicht wordt.


Tot nu toe is epoxy bij veel mensen bekend als afwerkvloer in de garage. Ook wordt het gebruikt om bijvoorbeeld glasweefsel mee te lamineren. Epoxy tafels worden bij geheel op maat gemaakt.


De mogelijk zijn daardoor eindeloos. Wij hebben kennis van materialen, constructie eigenschappen, gebruiksgemak en vooral design. Een epoxy tafel is een zeer exclusieve tafel die enorm arbeidsintensief is. Een epxoy tafel begint echt nog bij het ruwe hout.


Resion 2K GIET is een hoge kwaliteit epoxy giethars voor zeer transparante gietingen. De epoxy giethars is uitermate geschikt om voorwerpen zoals munten en kwetsbare voorwerpen in te gieten. Tevens is deze gietepoxy zeer geschikt om een dikke glasachtige laag te gieten op tafelbladen, barbladen, keukenbladen, sloophout, steigerhout en meer. Het is ook mogelijk om epoxy te combineren met glow in the dark pigment.


Coaten met epoxy Voor het langdurig beschermen van hout , polyester, beton, (piep)schuim, metaal en aluminium coat je het werkstuk een of meerdere malen met epoxy.

Coaten is eenvoudig: De hars wordt op dezelfde manier aangebracht als bij schilderen, met een roller of een kwast. Een breed assortiment epoxyharsen. Vanaf euro gratis verzending! Epoxy heeft een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan die van beton.


Door zijn vloeistofdichtheid kan het worden toegepast in vele bewerkingen, waaronder als vloertoepassing. Zowel in de industrie als in de esthetische markt vindt dit materiaal zijn weg. Nadeel is wel dat epoxy onder UV-licht verkleurt. Epoxy is een harssoort welke gebruikt wordt als hoogglans afwerking waarbij uw zelfgekozen suar boomstamtafel verschillende malen wordt overgoten met de transparante epoxy hars. Hoe vaak is afhankelijk van uw wensen omtrent de dikte van de epoxylaag.


Het resultaat is maximaal glanseffect waardoor de kleuren nóg beter tot hun recht komen. Als de hechting aan het hout onder invloed van vocht onverhoopt loslaat, vaar je met een los ‘kleedje’ om je boot of – indien ook het binnenschip is behandeld – het binnengedrongen vocht kan niet meer verdampen en doet het hout rotten. Voor de ASN Bank maakten wij een unieke directietafel. Het hele meubel is door Epoxygieten.


In het tafelblad zijn oude Nederlandse munten in epoxy gegoten. De epoxy is laag voor laag aangebracht, waardoor de munten lijken te zweven. In de workshop giet je een abstract schilderij, geode art, epoxy tafelblad of een 3D object door het gieten van epoxy.


Gezellig, ontspannend én je komt thuis met een mooi kunstwerk. De workshop is toegankelijk voor iedereen! In je eentje of met een groep, met of zonder ervaring. In Amersfoort, gemakkelijk bereikbaar, dichtbij de Aen A1.


Epoxyharsen zijn twee componenten, oplosmiddelvrije kunstharsen die na het toevoegen van een verharder uithardt. Ze worden voor heel veel doeleinden gebruikt. Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste epoxy ? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.


Epoxy-hout , hout - epoxy een schitterende combinatie, maar een hele uitdaging om het echt mooi te krijgen. Wij hebben in de loop der jaren liters epoxy verslonden, maar hebben er nu een gevonden die de kwaliteit heeft waar we naar op zoek zijn. Voor het verven van een parketvloer of houten vloer heb je bij GAMMA de keuzen uit diverse houtlakken en parketvernis.


Of kies voor olie of wax ter bescherming en verzorging van het hout. Bekijk ook ons aanbod betonverf. Met een betonverf verf je een stenige ondergrond verven in de kleur die je zelf wilt. Je kunt deze niet opvullen tussen de voegen, vanwege de werking van het hout. Om gaten in de planken op te vullen met een twee-componenten plamuur, vallen ze meer op in het eindresultaat.


Je kunt Alabastine Kneedbaar Hout gebruiken voor scheuren in hout en deze is verkrijgbaar in verschillende houtkleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts