woensdag 9 oktober 2019

Lengte gordijnen

Bestel online of boek onze service! Of bezoek één van onze winkels. Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Keuze uit meer dan 2verschillende stijlvolle en trendy Gordijnstoffen!


Koop nu en verfraaien van uw huis!

Ruim assortiment online bestellen! Lengte gordijnen Lengte gordijnen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de lengte van je gordijnen. Meestal wordt er voor gekozen om je gordijnen net boven de vloer te laten hangen (vrij hangen), maar als je kiest voor een romantische look, of juist hoogte verschillen niet wil laten opvallen, kan je ook kiezen voor staande of XL. Houd bij de lengte van de gordijnen bepalen ook rekening met praktische zaken.


Heb je bijvoorbeeld een breed uitstekende vensterbank, zijn er meubels geplaatst onder het raam of heb je loslopende huisdieren met teveel energie? Dan kun je mogelijk beter kiezen voor gordijnen met een kortere lengte. Het opmeten van je gordijnen is niet moeilijk, wel moet dit secuur gebeuren.


Afhankelijk van de maakwijze (gewense confectie), bereken je de maat anders.

We beginnen met de algemene tips. Daarna volgt per type gordijn (rail, happy wave of ringen) of vouwgordijn de berekening. Een gekreukte gordijn ophangen. Ook in je gordijnen verdwijnen kreuken helaas niet vanzelf. Er even een strijkijzer overhalen voor je je nieuwe pronkstukken ophangt, is dan ook geen overbodige luxe.


Vergeten dat je gordijn moet hangen. Goe je hebt prachtige, brede, kreukloze gordijnen , die de perfecte lengte hebben voor je ramen. Neem een gordijnrail of -roede die centimeter breder is dan de ramen, zodat de gordijnen niet voor het raam hangen als je ze openschuift.


Voor gordijnen met een enkele plooi heb je de raillengte maal aan stof nodig. Ik denk dat wij jaar terug ook rekening hebben gehouden met de korte lengte i. Eigenlijk is de verwarming zelden aan als de gordijnen gesloten zijn dus qua warmteverlies zou het weinig uit moeten maken. Lange gordijnen vind ik zelf ook heel mooi. Beneden hebben we ze trouwens allemaal tot de grond.


Opmeten gordijnen aan rail. Indien u de gordijnen onder de rail hangt meet dan de hoogte van de vloer tot onderzijde rail. Als je raamdecoratie is uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan wordt de lengte van deze bediening vanwege kindveiligheid aangepast. De lengte van de rail bepaalt de breedte van een gordijn.


Het inmeten van je gordijnen is niet moeilijk, maar het moet wel secuur gebeuren.

Gordijnen met waveplooien komen altijd onder de rail te hangen. Per maakwijze gelden namelijk specifieke meetinstructies. We hebben dan ook instructievideo en printbare instructies voor je opgesteld.


Je ziet dan meteen hoe je een gordijn inmeet. Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Alle maten en kleuren vind je eenvoudig en snel op beslist. Bij een gordijn met ingeslagen ringen komen de gordijnen om de roede heen.


Meet nu vanaf de vloer tot aan de bovenzijde van de gordijnroede. Dus stel u wilt een gordijn bestellen met ingeslagen ringen vrij van de vloer. Voor een dubbele plooi moet je de breedte van de stof maal nemen. De hoogte meet u vanaf de vloer tot bovenzijde van de gordijnroede. Kies gordijnen voor je woonkamer die passen bij de grootte van de kamer.


In een grote woonkamer zijn extra lange gordijnen in donkere, volumineuze stoffen een goede keuze. Indien het gordijn de volledige breedte van de muur moet bedekken, meet dan de complete breedte van links naar rechts. Vanwege de vele verschillende ontwerpen kun je dit mooi afstemmen op de rest van de woonkamer en leg je een mooi accent op de vensterbank.


Vloer lengte gordijnen zijn erg elegant en werken als echte eyecatcher. De marge om de gordijnen te laten vrij hangen is 2cm. Dit betekent dat wij deze 2cm inhouden van de door jou opgegeven hoogte zodat de plooien in het gordijn mooi en soepel vallen en de zoom van de gordijnen net boven de vloer hangen.


Aan de bovenkant van het kant en klare gordijn zit een plooiban waarmee je zelf eenvoudig, door middel van een koor het gordijn kunt rimpelen of verwerken in enkele plooien. Met plooibandhaken kun je het gordijn bevestigen aan een rail of aan een roede met ringen. Onze kant-en-klare gordijnen en vitrages zijn er in veel materialen en stijlen, zodat je de perfecte nieuwe toevoeging aan je kamer kan kiezen.


De perfecte gordijnen gevonden? Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts