donderdag 10 oktober 2019

Vernis acrylverf

Vind acryl verf het nu op Kensaq. Het oplosmiddel verdampt en de harsfilm blijft over als laag op het schilderij. Als de vernis vuil is geworden kan men deze harsfilm verwijderen zonder de schildering eronder aan te tasten. Ik vernis mijn acrylschilderijen ook.


Soms met een spuitbus en soms met gewoon vloeibare vernis in een fles.

Nadeel van de spuitbus is inderdaad dat het buiten moet. Je kunt ook niet buiten vernissen als het hard waait, want dan waaien er dingen in je vernis. Door vernis worden alle kleuren weer mooi. Aanbrengen na volledige droging van de verflaag. Bij normale laagdikte voor olieverf na ong.


Droogt binnen enkele uren. Dit vernis is een oplossing van cyclohexanonhars in terpentijn (in de spuitbus terpentine).

Het resultaat van de glanzende vernis is glanzender en de matte vernis is iets minder matter dan bij Acrylic vernis. De Picture varnish vormt een minder flexibele film, dat is voor olieverfschilderingen geen bezwaar. Zonder Javascript is het niet mogelijk bestellingen te plaatsen in deze webwinkel en zijn een aantal functionaliteiten niet beschikbaar. Wanneer je dus acrylverf gebruikt met een lage dekking moet je dus meerdere lagen aanbrengen om hetzelfde resultaat te creëren als bij een kwalitatief betere acrylverf. De acrylverf van de Action heeft niet alleen weinig pigment, maar ook nog eens pigment van een lage kwaliteit.


Pas na ongeveer een jaar mag je de definitieve eindvernis -mat of glanzend- op het schilderij aanbrengen. Afhankelijk van de laagdikte is acrylverf na een week helemaal doorgehard. Meer gebruikelijk is het acrylverf dik aan te brengen en lijkt het resultaat sterk op dat van olieverf.


De mogelijke hoogglans van olieverf ontbreekt echter, maar die kan achteraf worden aangebracht door een glanzend vernis , of verkregen door het gebruik van een speciaal glansmedium. Zo kun je de acrylverf dik aanbrengen, waardoor het resultaat al snel hetzelfde lijkt dan wanneer je met olieverf zou werken. Acrylverf biedt bepaalde voordelen boven olieverf. Echter zal de hoogglans ontbreken en daarom kun je ervoor kiezen om deze achteraf toe te voegen.


Hiervoor kun je gebruik maken van een glansmedium of glanzend vernis. Het is altijd verstandig om jouw schilderij te vernissen als je hem afgerond hebt. Een vernislaag zorgt voor UV bescherming (tegen verkleuring) en houdt stof tegen.

Voor een optimale afwerking eerst de hoeken van het hout manueel gladschuren. Vernissen voor acrylverf. Op kaal hout de eerste laag met water verdunnen. Idem bij verwerking met een. Altijd aanbiedingen bij Deva.


Welkom in de winkel en vraag. Door hier een vergelende vernis over heen te zetten werkt u dus contra. Om esthetische reden of om glansveschilen op te heffen kunt u, na goede doordroging, een PU watergedragen hoogglansvernis aanbrengen, en dan bij voorkeur uit de spuitbus. De kwast moet ik wel met terpentine schoonmaken ondanks dat het acryllak is.


Ik giet wat onverdunde vernis op de kwast en niet op het doek, dan krijg je een mooiere verdeling en werk alleen horizontaal strook voor strook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts