woensdag 16 oktober 2019

Rolgordijn repareren

Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Altijd een verrassend aanbod meubels en accessoires. Bezorging waar en wanneer je wilt.


Goedkoper Dan In De Winkel. Voor de meest verkochte onderdelen van uw VELUX rolgordijn of raamdecoratie product kunt u ook direct naar de VELUX onderdelen shop gaan om te kijken of uw onderdeel erbij zit.

Dit betekende een smallere cassette en smallere zijgeleiding, zodat u zoveel mogelijk glasoppervlak kunt zien als het gordijn geopend is. Wanneer de koordjes van uw verduisterende rolgordijn gebroken zijn, willen wij u natuurlijk wel de juiste set offreren. Geen enkel rolgordijn heeft het eeuwige leven.


Rolgordijn probleem MetroStation. Dat verwaarloosbare gaatje verandert onherroepelijk in een flinke scheur, en een verduisteringsrollo kan zijn spanning kwijtraken. Dan rijst de vraag: repareren of vervangen?


Dat laatste is vaak de makkelijkste oplossing. Bovendien kun je meteen upgraden naar een modern vouwgordijn. Met behulp van deze video wordt het monteren van rolgordijnen uit onze Smart collectie kinderspel.

Internet gaat je in onze wegwerpmaatschappij helaas niet helpen, maar in oude boeken zie je nog wel eens instructies hoe je zelf een rolgordijn moet vervaardigen, en DUS ook repareren. Het komt er op neer dat je het gordijn er uit moet halen, het kapje op het asje verwijderen, en dan kun je de ketting opnieuw plaatsen of vervangen. Bij ouder rolgordijn (DKL AF12b) gemerkt dat je de cassette naar BENEDEN moet trekken (dus langs het glas) ipv naar je toe (van het glas af). En eerst de zijgeleiders verwijderen inderdaad.


De aluminium kap die je ziet, zit vast op de cassette. Die komt er dus vanzelf mee af. Reparatie snelservice en onderdelen Zonwering Amsterdam voor zonwering luxaflex lamellen plissee horren zonnescherm rolluik markiezen luxaflexen reparaties Zonwering. Bekijk ons unieke assortiment rolgordijnen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis!


Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online. Vaak is dit een probleem met de veer die in het oprolmechanisme zit.


Deze kan in de loop van de tijd los schieten of moet vaster worden opgedraaid. Dat betekende dus dat ik eerst het rolgordijn moest demonteren. Ik heb daarvoor de handleiding opgezocht van dit rolgordijn op de volgende lokatie.


Klik de onderkant van het profiel in de clips. Controleer tenslotte altijd of het rolgordijn waterpas hangt, teneinde scheef oprollen te voorkomen. Om de kettingen te verwisselen, haalt u het rolgordijn uit het systeem en haalt u de prop met de ketting uit de buis en plaatst u de prop met de ketting aan de andere kant van de buis.


Let op: er zit een gleufje in het onderdeel, dat precies op een balkje in het systeem past.

Vervolgens monteert u de buis met stof weer tussen het systeem. Maar nu windt het gordijn zich niet meer vanzelf op. Het gordijn heeft aan een kant een plat stripje en aan de andere kant een rond asje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts