woensdag 23 mei 2018

Welk hout voor tuinhuis

Tot korting op het grootste assortiment tuinhuizen van Nederland. Voor het kopen van een blokhut, tuinhuis of carport bent u aan het juiste adres! Meer dan 1modellen in de showroom, kom langs voor inspiratie! Opzoek naar een mooie houten tuinhuis?


Welk hout voor tuinhuis

Dankzij onze 3D tekeningen ziet u hem gelijk! Een tuinkamer compleet naar uw smaak gemaakt. Beide houtsoorten zijn heel erg duurzaam en hard. Het hout is erg geschikt voor constructies zoals bij veranda’s en kapschuren maar komt ook voor bij blokhutten en tuinhuizen. Keuze maken in de houtsoort voor blokhutten en tuinhuisjes.


Afhankelijk van het doel van de blokhut of het tuinhuis maak je de keuze voor de houtsoort. ST Tuinhuizen geeft uitgebreid antwoord! De juiste houtsoort voor uw tuinhuis. Bij aanschaf van een houten tuinhuis of blokhut is het belangrijk om te kiezen voor de juiste houtsoort. Door de vele houtsoorten die er zijn is het lastig om snel een keuze te maken.


Hierbij is er keuze uit verschillende materialen en houtsoorten. Er zijn vele mogelijkheden om tijdens de seizoenen lang te genieten van uw tuinhuis. Geschikte houtsoorten tuinhuis.


Welk hout is nu geschikt voor de opbouw van een tuinhuis ? Vurenhout is een voorbeeld van onbehandeld zachthout. Het is afkomstig uit Noord- en Midden-Europa. Welke verf kan ik het beste gebruiken voor het verven of overschilderen van mijn Tuinhuis (blokhut-schuur) en is het nodig om het hout eerst te impregneren?


Welk hout voor tuinhuis

Maar voor Eik en Douglas is dat niet het geval, beide zijn qua sterkte best vergelijkbaar. Het hout gewoon laten vergrijzen is geen probleem als er constructief geen waterverzamelplaatsen worden ingebouwd. Hout mag gerust regelmatig nat regenen als het nadien maar redelijk snel aan de wind kan drogen.


Hout is ook goed toepasbaar voor de diverse functies die een blokhut kan hebben, of je nu een opberghok, een kantoor, een sauna of een speelhuisje voor de kinderen wil maken, hout misstaat zelden. Voordelen en nadelen houten tuinhuis. Voordat je een tuinhuis gaat bouwen moet je een afweging maken welk materiaal je wil gebruiken voor de bouw. Ceder is zeer zacht hout , dus van zodra daar iets tegen springt of doet heb je wel een putje. Wij hebben bewust geen ceder genomen omwille van die reden en ook omdat er kiezelsteentjes voor ons tuinhuis liggen.


Voor een blokhut op maat verwijzen we naar onze speciale blokhut configurator. Voor een maatwerk houten tuinhuis adviseren we onze blokhut configurator. Hierbij kunt u de vorm van uw berging met eventueel een luifel helemaal zelf bepalen.


Ook waar u ramen en deuren wenst en het type dak bepaalt u zelf: plat, punt of lessenaarsdak. Het beste advies en de beste service bij de nummer van Nederland: Van Kooten! Van Tuinhuis tot Chalet en Veranda tot Recreatiewoning. Bezorgen en monteren mogelijk. Op zoek naar een Tuinhuis?


Bekijk ons ruime aanbod en vraag eenvoudig een offerte aan! Naar wens gemonteerd door vakmensen. Het kopen of bouwen van een tuinhuis begint bij Mholf. Tuinhuisje op maat laten maken. Doorgaans wordt een onderscheid gemaakt tussen deze houtsoorten: 1. Iedere tuin is anders en soms vraagt dat om een specifieke oplossing, dan is het nodig om een tuinhuisje op maat te laten maken.


Dit maakt het online aankopen van een tuinhuisje soms lastig of vraagt het veel tijd en energie om het allemaal uit te zoeken welk tuinhuisje nu het beste bij uw tuin past. Hout is relatief goedkoop en is gemakkelijk te bewerken. Daarnaast is het materiaal milieuvriendelijk. Hout is daarom de meest voor de hand liggende keuze om te gebruiken voor tuinhuisjes.


Welk hout voor tuinhuis

Er zijn verschillende houtsoorten geschikt voor de bouw van tuinhuizen. Loofhout komt van loofbomen en is over het algemeen harder dan. Houtrot ontstaat doordat het hout langdurig vochtig is. Voor een tuinhuis houdt dit in dat het vooral de onderste planken zijn die gevoelig zijn voor houtrot. Deze staan immers dicht bij de grond en door begroeiing rondom het tuinhuis is het voor de onderste planken lastiger om te drogen.


Maar wil je een modelvliegtuigje van hout bouwen waarin je veel gebogen hout wil gebruiken dan heb je liever erg buigzaam hout. Zo kies je voor elke toepassing het juiste soort hout. Eigenlijk hoeft u zich alleen maar druk te maken over de esthetische eigenschappen van het hout.


Dus welke houtsoort vindt u het mooist? Houten tuinhuisje , blokhut of berging stevig verankeren. Voor staanders van overkappingen gebruikt u een paaldrager welke u op een poer kunt monteren.


Wij staan u graag bij met advies of een materialenlijst voor het bouwen van uw houten blokhut op maat of voor tips over onze prefab tuinhuizen. Abonneer voor Doe het Zelf klus videos ook op ons kanaal. Voor hout dat u buiten wil gaan gebruiken, voor bijvoorbeeld de schutting, poort, tuinhuisje of speeltoestel, zijn er diverse mogelijkheden.


In onderstaand overzicht vindt u de diverse houtsoorten voor buitengebruik, wat de afkomst van het tuinhout is, welke toepassingsmogelijkheden er zijn en onder welke duurzaamheidsklasse deze houtsoorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts