maandag 25 april 2016

Houten beelden maken

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd! Boek uw Hotel in Marken online.


Reserveer online, laagste prijzen. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen van mijn werk. Een aantal galeries hebben permanent werk tentoongesteld.


Hij werkt met houtsoorten die geschikt ziin voor de beginnende beeldhouwer, zoals linde, wilg, taxus en kers. Met hout dat te koop is bij de finhouthandel, maar ook met gevonden hout. In elke les leer je een ander beeid maken , o. Van een klein beeld tot een tuinbeeld van een meter. Aan het eind van de dag heeft u uw beeld in grote lijnen klaar, het schuren kan dan thuis gedaan worden. Na afloop gaan we met degenen die dat willen nog naar mijn atelier.


Houten beelden maken

Houten beelden passen bij vele gelegenheden. Een houten beeld wordt in opdracht gemaakt voor een bijzondere gelegenheid. Bij een jubileum, afscheid of pensionering bijvoorbeeld. Of bij een verloving, trouwdag of reünie. Er is altijd wel een houten beeld te maken dat echt past bij de persoon, de gelegenheid of de aanleiding.


Daarmee zijn er houten beelden die in ieder interieur passen. Zowel in uw bedrijf als in uw huis geven ze het interieur een warme, natuurlijke uitstraling. Hoe ontstaat een houten beeld ? Hier zie je het proces van een blok hout naar een mooi beeld. Aan de hand van uw wensen en ideeën kijk ik graag samen met u naar de mogelijkheden om een mooi beeld te maken.


Het ontwerp voor een beeld vormt de basis voor uw unieke eindproduct. Bij complexe sculpturen maak ik altijd eerst een schetsontwerp, zodat het voor u visueel wordt hoe de sculptuur er uiteindelijk uit zal komen te zien. De houtklas omvat nog een ander luik de hout meubeltechniek: de houtrestauratie. Naast de houtklas is er ook de atelier steen - beeld : men beeldhouwt er in steen.


Het verschil zit hem in het materiaal waarmee men werkt. Bij de cursus beeldhouwen in hout, maakt u kennis met de unieke eigenschappen en mogelijkheden van dit materiaal. Na een korte theoretische instructie gaat u aan de slag om een prachtig houten beeld te gaan maken. Hout vraagt een heel andere manier van werken dan bijvoorbeeld steen. In deze cursus leert u omgaan met de beitel en de guts.


Hans van Dommelen maakt al ruim twintig jaar houten beelden in verschillende formaten en varianten. Heb je vragen, wil je een houten beeld op maat gemaakt hebben of ben je geïnteresseerd in één of meerdere getoonde beelden neem dan gerust contact op. Hij maakt houten beelden en gebruikt hiervoor eikenhout en acaciahout. Een grote collectie moderne beelden uit hout.


Deze beelden zijn alleen geschikt voor binnen of buiten in een beschermde omgeving zoals bijv. Deze uitgebreide collectie is gemaakt uit suarhout. Suarwood is hout met altijd weer unieke tekeningen.


Houten beelden maken

Dit tropisch hardhout wordt al meer dan een eeuw in Indonesië gekweekt. Dan moet het goud of brons verf erop komen. Dit moet maar heel licht gebeuren. De kwast moet je een beetje nat maken met verf en dan de verf er weer voor een deel afvegen op een oude krant. Dan nog heel licht de restjes tegen het beeldje aan vegen.


Zorg er voor dat er nog heel veel zwart te zien is. Zo wordt het net een echt oud beeld van goud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts