vrijdag 25 december 2015

Planten die vlinders en bijen aantrekken

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz?


Bekijk nu het assortiment.

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering.


Een levende tuin staat vol vaste planten die vlinders en bijen aantrekken. Je helpt er de vlinders , bijen en andere nuttige insecten mee.

Gelukkig is het geen straf om vlinderplanten in de tuin te zetten, ze hebben namelijk prachtige bloemen. Er zijn een aantal planten en struiken waar vlinders dol op zijn, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. De vlinderstruik is wel de meest voor de hand liggende plant die vlinders aantrekt. Deze plant uit de helmkruidfamilie bloeit van juli tot september en kan een vorst tot -°C verdragen. Een tuin is prachtig maar een tuin wordt nog interessanter als je er planten en bloemen in hebt staan die hommels, bijen en vlinders aantrekken : zo komt jouw tuin tot leven.


Onderstaande lijst helpt je een keuze te maken. Wat zijn waardplanten en drachtplanten? Bovendien is er, dankzij deze kleurige en rijke bloeiers, altijd wat te beleven in de tuin: de dansende vlinders en ijverige bijen zijn een lust voor het oog. Planten die vlinders en bijen aantrekken.


Sarah Raven snoeit enkele takken van haar Verbena bonariensis. Sarah werkt al jaren aan promotie voor meer bij- en vlindervriendelijke planten in tuinen en openbaar groen. BIJENVRIENDELIJKE PLANTEN EN BLOEMEN : PLANTEN DIE BIJEN EN HOMMELS LOKKEN OF AANTREKKEN NAAR DE TUIN. Het gaat niet goed met onze bijen , populaties nemen wereldwijd af en ook de vitaliteit van de overlevende bijenvolken laat te wensen over. Een selectie wilde planten voor in de tuin, die veel bijen en vlinders aantrekken.


Vrijwel alle wilde planten zijn op de een of andere manier nuttig voor bijen , vlinders en andere dieren.

Hieronder een selectie van een aantal leuke makkelijke soorten voor in de ecologsiche tuin. Maar er is natuurlijk veel meer! Welke planten doen het goed?


Bijen lokken door de juiste planten uit te kiezen. Er zijn zeer veel planten waar bijen , hommels en vlinders op af komen. Hier vind u een aantal aantrekkelijke planten voor bijen en hommels;(klik op de links om meer over de planten te lezen) Agastache of Dropplant. Caryopteris clandonensis Heavenly Blue.


Het liefst wil je een combinatie van vaste planten , eenjarige, tweejarige planten en kruiden, die op verschillende momenten bloeien en insecten aantrekken. Vlinders en insecten houden van deze planten : Agastache (dropplant) Agastage is een prachtige en sterke vaste plant (je ziet hem op de foto boven het artikel). Hier word je omringd met de mooiste vlinders en geniet je van geweldige kleuren en pracht van deze beestjes.


Wat nou als wij je vertellen dat je voor een vlindertuin helemaal de deur niet meer uit hoeft? Ook in je eigen achter- of voortuin kan jij een heuse vlindertuin creëren. Er zijn meerdere planten en struiken die vlinders aantrekken. De beste bloemen die hommels, bijen en vlinders aantrekken in je tuin.


Tal van klimplanten bloeien niet alleen al vroeg, ze vervullen een hele serie belangrijke functies in de tuin, bij huizen en andere bouwwerken. De dansende vlinders en ijverige bijen zijn een lust voor het oog. Vlinders hebben ze een voorkeur voor vaste planten , roze en paarse bloemen die zoet geuren, heesters en hagen.


Nachtvlinders zijn ook dol op tuinen met een gevarieerde beplanting. Met deze vlinderlokkende planten kun je vlinders lokken naar je tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts