dinsdag 15 december 2015

Lichte kleuren woonkamer

Binnen of Buitenlampen LED. Bel ons voor al uw vragen. Voor woonkamer , slaapkamer,eetkamer. Bestel woonkamerinrichtingen online. Maak het jezelf gemakkelijk en shop ontspannen bij OTTO.


Hier vind je wat jij zoekt!

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Om een kleine woonkamer groot aan te laten voelen, maak je best gebruik van lichte kleurtinten. Schilder het plafond en de muren in dezelfde kleur om een ruimer gevoel te verkrijgen of geef het plafond een kleur dat net iets lichter is. Horizontale kleuraccenten kunnen de boel opvrolijken en zorgen ervoor dat de woonkamer meer diepte krijgt. Als je een lichte kleur vloer hebt, dan kun je vrijwel alle kleuren gebruiken omdat grijs vrij neutraal is.


Indien je grijze vloer donkerder is, dan kan een kleurcombinatie met felle kleuren erg mooi worden. Welke kleur maakt dan eigenlijk niet zoveel uit. Met veel lichtinval kom je bij een kleine woonkamer al ver.


Maar hoe kan je nog beter een kleine woonkamer licht inrichten?

Het aanbrengen van een donkere kleur in een kleine woonkamer , zorgt er al gauw voor dat die kleur gaat overheersen. Ook werkt het optisch een stuk minder goed dan het gebruik van lichte kleuren. Een lichte kleur laat de ruimte namelijk automatisch groter en lichter lijken. Lichte kleuren reflecteren (zon) licht , waardoor een ruimte groter oogt. Wil je dat de woonkamer optisch groter lijkt?


Ga dan voor lichte kleuren op muren en de vloer. Geef je toch de voorkeur aan een donkere muur in je kleine of smalle woonkamer ? Verf dan bijvoorbeeld de korte, kopse muren donker of verf om de hoek van de muur. Niet alleen is het een groot voordeel om veel natuurlijk licht binnen te krijgen in je woonkamer , de lichte kleuren die je gebruikt in je interieur zullen dit alleen nog maar versterken.


Donkere kleuren absorberen licht en lichte kleuren reflecteren. Woonkamer inrichten: kleuren versus ruimte. Elke ruimte is verschillend en heeft een ander kleurenpalet nodig om een optimale sfeer te kunnen uitstralen.


Een kleine ruimte lijkt groter als je de muren en het plafond in een lichte kleur schildert. Kies kleuren die je helpen om tot rust te komen. Dus geen al te felle kleuren die van de muren spatten. En ook geen intens roo oranje of geel, want dat zijn kleuren die aanzetten aan tot activiteit. Houd ook rekening met het feit dat je veel tijd doorbrengt in de woonkamer : urenlang op een Ferrari rode muur kijken is niet prettig.


Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur.

Van heldere kleuren tot pastel. Kies dan kleurcombinaties uit kleurfamilies of lichte kleuren. Dus niet alle eetkamerstoelen in één kleur , maar zes verschillende.


De grootste fouten bij het kiezen van de juiste kleur verf voor je interieur: De nieuwe verfkleur wordt gekozen in een bouwmarkt of winkel vol helder tl licht. Kleur komt in een winkel heel anders over als in je eigen interieur. In de komende blogs neem ik je mee in onze woonkamer make-over. Alles voor uw woonkamer bij OTTO! In deze blog vertel ik je iets over de tinten wit en vind je een handige tool om jouw zoektocht naar de juiste kleur wit iets makkelijker te maken.


Lees dan het artikel over tips voor een goede kleurencombinatie. Licht jouw woonkamer op het noord-oosten? Dan komt er waarschijnlijk minder (direct) licht de woonkamer binnen gedurende de dag. Dan kun je het beste kiezen voor lichte kleuren zoals, wit, lichtgrijs, lichtblauw. Deze kleuren reflecteren meer licht , hierdoor zie je deze kleuren ook veel terug in een Scandinavische interieur.


Hoge plafonds en een compleet wit interieur vergroten de lichte en heldere atmosfeer in deze woonkamer. Dus bekijk de mogelijkheden eens voor licht van boven in je interieur. Dat zorgt altijd voor een zee van licht en zeer prettig klimaat in je woning. Ian Brandwijk geeft drie basistips en kent vijf valkuilen als het om licht en kleur gaat.


Anticipeer op de richting waaruit het licht naar binnen valt. Vier nieuwe manieren om je woonkamer een make-over te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts