maandag 14 december 2015

Benodigdheden solderen

om prijzen te zien en bestellingen te plaatsen Bijou Moderne maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Bij solderen wordt de verbinding tot stand gebracht door het soldeer te laten smelten en dit tussen de te solderen delen te laten vloeien. Het soldeer kan verschillende vormen en substanties hebben, bijvoorbeeld een staaf, draa korrel, poeder of pasta. Benodigdheden voor solderen : Een soldeerstation.


Niet zo duur, werkt prima en staat stabiel op de tafels. Soldeertin met “harskern”. Het hars zorgt ervoor dat de vloeibare tin goed vloeit en hecht op de onderdelen. Webwinkel voor alle materialen die u nodig heeft om als (amateur) edelsmid aan de slag te gaan. Alle artikelen voor het solderen van Tiffany en glas in lood worden verkocht tegen concurrerende prijzen bij Fenix glas.


Fenix glas verkoopt het merk Weller, dit merk is van een erg goede kwaliteit. De soldeerbouten zijn beschikbaar in 8 1en 2watt. Voor het solderen van zink en koper zijn er soldeerstaven.


Benodigdheden solderen

Verder zijn er verschillende legeringen in de handel. Men spreekt over een legering als twee verschillende metalen in vloeibare vorm zijn samengevoegd. Heb je je benodigdheden voor het lassen en solderen vandaag nog nodig? Op werkdagen ben je van harte welkom bij ons afhaalpunt in Rhenen. Bekijk ook eens ons volledige assortiment voor de klusser.


Bij elke klus met zink of koper is het aan te raden werkhandschoenen te dragen, vanwege de scherpe randen. Hard solderen ook wel braseren genaam is een soldeer techniek die je gebruikt bij een temperatuur boven de 450°C. Deze techniek wordt gebruikt bij het solderen van sieraden, leidingwerk, koelinstallaties, fietsen, metalen frames, vliegtuigtechniek, motoren, uitlaten, flenzen etc. BAUHAUS is jouw bouwcentrum voor huis, tuin en werkplaats.


Afhaalbalie Afhalen is alleen mogelijk ná bestellen en betalen via onze webshop. Geopend op werkdagen van 8. Gebruik één zadel per 40cm, dat voorkomt klapperen van de leiding bij het open- en dichtdraaien van de kraan. Open de hoofdkraan en controleer op lekkage. Berg de gasbrander en het vloeimiddel buiten bereik van kinderen op. Om te solderen heb je een soldeervloeimiddel (flux), een soldeerbout, -brander of –pistool nodig en s. Dat metaal is een legering of mengsel van vooral lood en tin.


Er bestaan verschillende mengsels naargelang de toepassing. Wanneer het op solderen aankomt, is dat het halve werk. Bij de andere helft word je uiteraard geholpen door je eigen kunde, maar ook door de keuze van de juiste accessoires.


Er zijn twee methoden: zacht en hard solderen. Hiervoor biedt Praxis je een rijk assortiment van topmerken zoals Dremel, Bison, CK, Express, Griffon, Virax en Welco: van soldeervloeistof tot soldeerdraa van gaspatronen tot specifieke staven. Er kunnen eurokaarten tegelijk in, is echter instelbaar voor vrijwel alle maten van de print. Dan de wat hogere onderdelen enz, enz.


Wat je minimaal nodig hebt om te solderen zijn een soldeerbout en tin. Daarnaast zijn er echter nog veel meer accessoires die het solderen niet alleen makkelijker maar ook een stuk leuker maken. Sterker nog: soms zijn ze zelfs essentieel om adequaat soldeerwerk te verrichten! Dit zorgt ervoor dat de componenten goed aan elkaar hechten en niet verbranden of iets dergelijks.


Benodigdheden solderen

De geur van soldeertin is niet de geur die je graag in je woonkamer hebt, gelukkig is het na de verhitting verdwenen. Klussen: solderen , knelfittingen, afvoerleidingen en kraan In dit artikel over sanitair worden de volgende klussen beschreven: solderen , knelfittingen monteren, afvoerleidingen maken, kraan repareren, vervangen of monteren. Alles wordt stapsgewijs beschreven. Zorg ervoor dat u alle benodigdheden hebt en ga dan secuur te werk. Van tevoren op de grond solderen hebben we nooit gedaan, gewoon deel na deel in de bak of beugels en dan deel voor deel of in één keer (afhankelijk van de situatie) solderen.


Foka is de gereedschap specialist voor zowel glas-in-lood als Tiffany. Foka heeft alles op voorraad voor de doe-het-zelver: glas, materialen en gereedschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts