woensdag 20 februari 2019

Welke kleur in de woonkamer

Woonkamers online bestellen. Kosteloos tot in de woning geleverd! Geef je interieur een persoonlijke toets. Bij ons is voor elke stijl en budget wat wils. Kwalitatief en weer helemaal in.


De beste materialen voor je tuin!

Loungemeubels voor elke smaak. Ontspannen in je eigen tuin! Een Tuintafel voor iedereen. Ideaal voor balkon, terras of tuin! Tuinmeubelen voor elke smaak. Bestel woonkamerinrichtingen online.


Alles voor uw woonkamer bij OTTO! Maak het jezelf gemakkelijk en shop ontspannen bij OTTO. Hier vind je wat jij zoekt!

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Heldere kleuren hebben een grote invloed op je gemoedstoestand. Dit komt omdat we deze kleuren vaak associëren met leuke dingen: Geel doet denken aan de zon, blauw aan water en groen associëren we op zijn beurt met mooie grasvelden.


Kleur is erg sfeerbepalend voor je interieur van je woonkamer. Ik help je daarom graag met een aantal interieur ideeen bij het inrichten van de woonkamer als het gaat om kleur. Ik heb weer veel voorbeelden van gekleurde woonkamers die je hopelijk inspireren. Het kiezen van kleuren bij het inrichten van de woonkamer cruciaal.


Groen is de kleur van de natuur. Al deze eigenschappen maken het een zeer geschikte kleur voor de woonkamer. Welke kleuren passen bij elkaar in een. Verdiep je eerst in de kleur wit.


Iets wat je natuurlijk niet wilt is het oververven van een muur. Dat overkwam mij nadat ik de verkeerde wit had uitgekozen voor op mijn wand in de woonkamer. Ook in de nieuwe woonark van mijn zus en haar vriendin liep ik tegen het wit-probleem aan.


De sfeer in de woonkamer wordt voor een groot deel bepaald door de kleuren. Daardoor kun je de sfeer helemaal zelf bepalen. Ga je bijvoorbeeld liever voor een warme, rustige sfeer?


Of ga je toch liever voor een energieke, spontane sfeer?

Om een sfeer te creëren die bij jou past moet je de juiste kleuren kiezen en jezelf afvragen: welke kleuren. Toch kan het ingewikkeld zijn om te weten welke kleuren er goed tot hun recht komen in je huis. Daarbij is ook het combineren van kleuren een dappere opgave. Het geheel moet immers wel een kloppend plaatje zijn.


Om de juiste sfeerimpressie van kleuren te genereren, kan het daarom nuttig zijn om de Feng Shui-gebruiken erbij te pakken. Van heldere kleuren tot pastel. Kies dan kleurcombinaties uit kleurfamilies of lichte kleuren. Dus niet alle eetkamerstoelen in één kleur , maar zes verschillende.


Wat doet kleur met jou en de ruimte? Oké, je hebt nu besloten welke wand(en) je gaat schilderen, maar dan komt de lastigste beslissing: in welke kleur ? Er zijn talloze tinten en varianten, maar laten we bij de basis beginnen. Als je een statement wilt maken, kies dan.


De grootste fouten bij het kiezen van de juiste kleur verf voor je interieur: De nieuwe verfkleur wordt gekozen in een bouwmarkt of winkel vol helder tl licht. Kleur komt in een winkel heel anders over als in je eigen interieur. Kies kleuren die je helpen om tot rust te komen.


Dus geen al te felle kleuren die van de muren spatten. En ook geen intens roo oranje of geel, want dat zijn kleuren die aanzetten aan tot activiteit. Houd ook rekening met het feit dat je veel tijd doorbrengt in de woonkamer : urenlang op een Ferrari rode muur kijken is niet prettig.


De kleuren in de woonkamer zijn dus van groot belang. Net zoals de beschrijving van Juno. Rood in de winter vind ik vaak ook wel mooi, maar in het voorjaar niet. Door de zitkamer op het noorden heb ik het gevoel dat de kleuren met een warme ondertoon het beter doen dan de koelere kleuren.


De muren schilderen in een nieuwe kleur kan je woonkamer al een hele andere en frissere uitstraling geven. Door te spelen met kleuren en patronen kan je de atmosfeer van je woonkamer makkelijk beïnvloeden. Gewoon omdat ik inspiratie zoek.


Wij hebben een huis gekocht waar we in april sleut voor krijgen dus zijn nu aan het kijken voor meubels etcetera. Waarschijnlijk wordt de bak bruin of grijs. Wit is helder, fris en reflecteert het licht goed.


Zo oogt de ruimte lichter en ook groter. Wit kun je met alle kleuren combineren. Zwart verbergt ook oneffenheden omdat schaduwen minder opvallen.


Een nieuw kleurtje voor de woonkamer bedenken kan een lastige klus zijn. In de woonkamer heb je namelijk vaak al een heel interieur staan waar je rekening mee moet houden. Maar zwart is wel heel donker. Denk aan de kleur van de bank, stoelen en andere grote meubels. Shop de look van onze woonkamer metamorfose en ga aan de slag met jouw inrichting.


Vorige week alweer deelde ik een video van de woonkamer make over. Bedankt voor alle leuke reacties! Het is meteen zoveel warmer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts