woensdag 6 februari 2019

Welke kleur in woonkamer

Woonkamers online bestellen. Gunstig geprijsd en gratis geleverd! Geef je interieur een persoonlijke toets. Bij ons is voor elke stijl en budget wat wils. Kwalitatief en weer helemaal in.


De beste materialen voor je tuin!

Loungemeubels voor elke smaak. Ontspannen in je eigen tuin! Een Tuintafel voor iedereen. Ideaal voor balkon, terras of tuin! Tuinmeubelen voor elke smaak. Bestel woonkamerinrichtingen online.


Alles voor uw woonkamer bij OTTO! Maak het jezelf gemakkelijk en shop ontspannen bij OTTO.

Hier vind je wat jij zoekt! Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Heldere kleuren hebben een grote invloed op je gemoedstoestand. Dit komt omdat we deze kleuren vaak associëren met leuke dingen: Geel doet denken aan de zon, blauw aan water en groen associëren we op zijn beurt met mooie grasvelden. Kleur is erg sfeerbepalend voor je interieur van je woonkamer.


Ik help je daarom graag met een aantal interieur ideeen bij het inrichten van de woonkamer als het gaat om kleur. Ik heb weer veel voorbeelden van gekleurde woonkamers die je hopelijk inspireren. Witte kleuren in jouw woonkamer. Een woonkamer in witte kleuren zal nooit vervelen. Wit is al jarenlang de meest gebruikte kleur in woonkamers omdat het neutraal is en ervoor zorgt dat de woonkamer groter lijkt.


Wit is daarnaast ook perfect te combineren met alle andere kleuren in het interieur. Dit zijn kleuren die we veel terugzien in stoere, rauwe of ruige woonkamers of woonkamers met een industriële stijl. Kies kleuren die je helpen om tot rust te komen. Dus geen al te felle kleuren die van de muren spatten.


En ook geen intens roo oranje of geel, want dat zijn kleuren die aanzetten aan tot activiteit. Houd ook rekening met het feit dat je veel tijd doorbrengt in de woonkamer : urenlang op een Ferrari rode muur kijken is niet prettig. Welke tint wit is voor welke situatie nou het beste?

Dus stortte ik mij in de wereld van de wittinten. De toppers van witte verf op de muur. Ik ken veel mensen die bij de intrek van hun nieuwe huis alle muren wit hebben geverfd. Een kleur kiezen kan erg lastig zijn, dus is wit vaak een voor de hand liggende keuze. Van heldere kleuren tot pastel.


Kies dan kleurcombinaties uit kleurfamilies of lichte kleuren. Dus niet alle eetkamerstoelen in één kleur , maar zes verschillende. Oké, je hebt nu besloten welke wand(en) je gaat schilderen, maar dan komt de lastigste beslissing: in welke kleur ? Er zijn talloze tinten en varianten, maar laten we bij de basis beginnen. Het is handig om vooraf te weten wat een bepaalde kleur met je ruimte doet.


Als je een statement wilt maken, kies dan de meest pure variant van de kleur. Beter kun je dit soort kleuren op een enkele wand toepassen in de hal, op het toilet of op een bijzonder meubel. Kleine ruimtes wit laten: Wit is zoooo saai!


Het kan natuurlijk heel lastig zijn om de juiste kleur te bepalen voor een ruimte. Want hoe bepaal je nou welke kleur je wilt op de wand? Ik wilde graag een warme kleur maar toch licht omdat we niet een hele grote woonkamer hebben.


Maar voor welke kleur groen op de muur kies je dan? Ik koos uiteindelijk voor een vergrijsd licht groen. Prachtige pastel kleuren die je woonkamer gelijk sfeer en stijl geven.


Test deze kleuren ook in je eigen woonkamer met de Flexa Kleurtesters in bijvoorbeeld Early Dew, Fresh Linen, Authentic Grey of Stylish Pink. De muren schilderen in een nieuwe kleur kan je woonkamer al een hele andere en frissere uitstraling geven. Welke kleuren en kleurcombinaties kiezen? Door te spelen met kleuren en patronen kan je de atmosfeer van je woonkamer makkelijk beïnvloeden. Maar je woonkamer schilderen doen mensen niet enkel om esthetische redenen.


Grijs is een hartstikke fijne basiskleur voor in je huis. Het is een rustige kleur waarmee je goed kunt combineren. Maar welke kleuren gaan nou eigenlijk het beste. Begeleidende kleuren zijn de kleurtinten die gecombineerd worden met het kleur van de accentmuur.


Deze hebben als functie rust te creëren in het interieur. Hiervoor kan je kiezen voor toon-op-toon tinten of of witte kleurtinten. Meer informatie over het combineren van kleuren vind je in het artikel over kleurencombinaties.


Gewoon omdat ik inspiratie zoek. Wij hebben een huis gekocht waar we in april sleut voor krijgen dus zijn nu aan het kijken voor meubels etcetera. Maar ik heb eigenlijk nog geen idee welke kleur gordijnen we willen. Waarschijnlijk wordt de bak bruin of grijs.


Bij veel doe-het-zelf zaken kun je alle kleuren laten mengen die je maar wilt. Vaak hebben ze ook speciale kleurentabellen, met verschillende kleurtinten. Deze kunnen je goed helpen met het uitzoeken van de kleuren voor in je woonkamer. Een nieuw kleurtje voor de woonkamer bedenken kan een lastige klus zijn.


In de woonkamer heb je namelijk vaak al een heel interieur staan waar je rekening mee moet houden. Denk aan de kleur van de bank, stoelen en andere grote meubels. Toch kan het ingewikkeld zijn om te weten welke kleuren er goed tot hun recht komen in je huis. Daarbij is ook het combineren van kleuren een dappere opgave.


Het geheel moet immers wel een kloppend plaatje zijn. Om de juiste sfeerimpressie van kleuren te genereren, kan het daarom nuttig zijn om de Feng Shui-gebruiken erbij te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts