woensdag 20 februari 2019

Kamerplanten voor in de zon

Het is Sale bij de Bijenkorf! Zoek naar kamer planten op de nieuwe KensaQ. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op.


Laatste kans om over te stappen! Altijd korting op je basisverzekering.

Kamerplanten in de volle zon ontvangen veel direct zonlicht. Niet alle kamerplanten zijn geschikt voor een standplaats met een hoge lichtintensiteit. Binnenplanten die niet geschikt zijn voor een standplaats in de volle zon zullen bij teveel direct zonlicht lichtgele of bruine vlekken op de bladeren krijgen. In de woonkamer is er ruimte voor grote kamerplanten ! Compenseer het gemis van de kerstboom met een plant en geef in een keer sfeer aan deze belangrijke plek in huis.


Houd bij het uitkiezen van een plant voor in de woonkamer rekening met de hoeveelheid daglicht. Met veel licht en zon zal uw kamerplant snel groeien. Indien u uw plant wat wilt bijsnoeien, doe u dat het beste in het voorjaar of begin van de zomer, tijdens de groeiperiode.


Sterke kamerplanten : we love them.

De ideale plek voor de meeste planten is een lichte omgeving, uit direct zonlicht. Maar wanneer je een heel zonnig of juist schaduwrijk huis hebt, zullen veel plantensoorten snel verpieteren. Zoek daarom sterke kamerplanten uit, die geen moeite hebben met de volle zon of een donker hoekje.


Niet elke plant houdt van direct zonlicht. Deze kanjers komen uit de woestijn en houden wel van een beetje tannen. Bij Green lifestyle store vind je een mooi aanbod kamerplanten die in het zonlicht kunnen staan.


De zon is de grootste energiebron die wij hebben. Voor planten geldt dit ook. Uit de zon haalt de plant energie. Hierdoor kan de plant groeien. Sommige planten willen in direct zonlicht staan, de andere deels in de schaduw.


Veel tuincentra of informatiekaartjes vermelden dat een kamerplant niet in direct zonlicht mag staan. Dit is niet helemaal waar. De titel zegt het eigenlijk al. Ik wil morgen ook langs het tuincentrum gaan en heb net ook al rondgekeken op internet, maar misschien weet één van jullie het ook wel.


Ik zoek kamerplanten die direct zonlicht kunnen verdragen ( in de volle zon kunnen staan). Geen cactussen of oubollige vetplantjes. Je zocht op: Tuininfo (resultaten) Tuinforum.

Vind kamer planten het nu op Kensaq. Wanneer je een plant mee naar huis neemt en direct in de volle zon plaatst, kan de overgang veel te groot worden. Zorg ervoor dat je de plant de eerste weken iets van het raam. Daarnaast biedt de website van 123planten alle informatie over de verzorging van jouw mooie kamerplant in de online encyclopedie. Ontdek alle tips over water geven, lichtintensiteit en veel meer.


Een standplaats op een vensterbank op het zuiden is voor veel kamerplanten lastig te verdragen. Achter glas wordt het al snel erg heet, zeker als er onder de vensterbank een radiator staat. Bovendien beschadigt felle, directe zon de bladeren van vele soorten. Sommige van deze kamerplanten kunnen zelfs niet zonder de volle zon en groeien het beste omgeven door licht. Let op dat er geen direct zonlicht op de bladeren komt, dan kunnen de bladeren verbranden.


Houd er ook rekening mee dat een kamerplant in de volle zon veel meer water zal drinken dan een kamerplant die op een donkerdere standplaats staat. U kunt deze kamerplanten gemakkelijk online bij ons kopen. Wij leveren altijd kamerplanten vers van de kweker en meestal verzenden wij de kamerplant dezelfde dag of een dag erna zodat de kamerplant snel bij u thuis wordt. Deze kamerplanten kunnen zelfs in het donkerste hoekje prima overleven. Hoef je dus niet je hele vensterbank helemaal vol te proppen, omdat ze zo nodig licht nodig hebben.


Vaste plantenborder in de zon. Een zonnige plek is ideaal om een mooie vaste plantenborder aan te leggen. Zo’n border kan van het vroege voorjaar tot ver in de herfst voor kleur zorgen in de tuin.


Maak een mix van de mooiste soorten en let hierbij op de bloemkleur, de bloeitijd en de hoogte van de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts