donderdag 27 december 2018

Teak behandelen

Bekijk ons uitgebreide TEAC assortiment. Specialistisch advies nodig? Laat je inspireren door ons grote aanbod TEAC. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis.


Ervaar het gemak van Wehkamp.

Een teak tafel behandelen kan al zo eenvoudig zijn als eens in de zoveel dagen een spons met een beetje groene zeep over de tafel heen halen. Omdat teak een ontzettend stevige en vettige houtsoort is, zijn vlekken op deze manier eenvoudig te verwijderen. Als u nog een teak tafel gaat aanschaffen of u heeft net een teak tafel gekocht is het altijd moeilijk om te beslissen of deze moet worden behandeld. Hieronder enkele mogelijkheden. Onderhoud teakhouten tafel 1. Als u geen beschermlaag op uw tafel doet, heeft u kans dat er vetvlekken op kunnen.


Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen omdat je de meubels wilt beschermen voor vlekken of beschadigen. Maar eigenlijk is je teak meubelen behandelen helemaal niet nodig! Teak meubelen behandelen of niet?

Hoe moet je teakhout behandelen om het zo goed mogelijk te beschermen? Je leest het in dit artikel. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien. Als je het hout echter niet behandelt , zal het vervagen en een lichtbruine kleur krijgen, w. Teakhouten meubels met olie behandelen. Zijn je teak meubels nog van goede kwaliteit maar ben je de bruine kleur beu en wil je wel eens iets anders?


Een Old teak greywash geeft een teakhouten tuinmeubel een robuuste en stoere look. Ben je in het bezit van een teakhouten tuinmeubel voorzien van old teak greywash? Dan is het niet mogelijk om deze te behandelen.


Deze tuinmeubelen zijn namelijk al voorzien van een (grey)wash. En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor. Als u inderdaad de tafel zo intensief gaat gebruiken dan kunt u deze het beste goed beschermen. Wij adviseren u dan ook uw nieuwe onbehandelde teak tafel te behandelen met Natural woodsealer.


Dit is een watergedragen impregneerolie die het teak hout beschermt tegen water, vetten en olie. Wordt hierna echter teak -olie gebruikt, dan is de kans echter groot dat het opnieuw zal gebeuren, omdat de schimmels en algen dan wederom voedsel hebben! Wel behandelen van teak meubelen met groene zeep.


Je kiest ervoor je teak meubelen wel te behandelen , maar dan op een eenvoudige manier, die ook nog eens milieuvriendelijk is. Dan ga jij je teak meubelen behandelen met groene zeep van Tricel, Driehoek of Sunlight. De ouderen zullen deze namen goed kennen en er zelfs een bepaalde geur bij ruiken.

Maak een sopje en veeg de tafel hiermee regelmatig af. Dit, om de toenemende vraag naar teak op te vangen en de bedreiging van de natuurlijke groeiplaats van de teakboom tegen te gaan. Dit zorgt voor grote verschillen in bijvoorbeeld de hardheid of kleur van teak.


Ben je opzoek naar de aller beste kwaliteit teak , dan moet je teak uit Oost-Java hebben. Veel mensen met een teak meubel hebben deze vraag: hoe kan ik mijn prachtige teakmeubel nou het beste behandelen ? Het antwoord is eigenlijk heel simpel! Peggy van DKW Woonvision legt het allemaal uit in deze video en demonstreert het op een teaktafel uit onze showroom.


Voor meer informatie over het onderhoud van uw teak tafel kunt u hier meer informatie vinden: teak tafel behandelen of niet? Meer informatie over: tuinmeubelen reinigen. Woodfix of teakfix zorgt voor een minimale kleurverandering van uw tafel.


Ben jij uitgekeken op je teakhouten meubelen? De woodfix zorgt voor een lichte beschermlaag, ook dat uw tafel is beschermt tegen vetvlekken. Net als alle andere tuinmeubelen is het belangrijk de teak tuinmeubelen goed te onderhouden. Daarmee verleng je immers vaak de levensduur van de meubelen. Voor ons gematigde zeeklimaat is teakhout voor buiten een ideale houtsoort.


De teak tuinmeubelen die Teak. En als u wilt kunt u dat zo laten. Het nadeel van behandelen is vaak wel dat de kleur iets veranderd of de tafel gaat glanzen.


Ik heb zelf mijn teakhouten salon- en eettafel behandeld met een spul dat heet Natural Woodsealer merk weet ik even niet meer. Maar voor teak meubels is het hét schoonmaakmiddel. De voordelen van groene zeep zijn dat ze niet duur is, lekker fris ruikt en ontzettend goed werkt, zij verwijdert op teak houten meubels alle vlekken.


Nog een voordeel is dat het teak hout niet verkleurt door het gebruik van groene zeep. Het is dus 1 veilig te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts