maandag 10 december 2018

Gekleurde houtolie

Uw nieuwe vloer of meubelstuk verdienen alleen de beste bescherming tegen vocht en vuil. Bescherming en onderhoud vormen de kern van onze houtolie. Daartoe kan de houtolie diep tot in het hout doordringen, waardoor het hout sterker en hoog belastbaar wordt. Houten vloeren en laminaat dienen goed onderhouden te worden met houtbeits of houtolie. Wil je hier meer over weten?


Ons personeel voorziet je namelijk graag van deskundig advies.

HORNBACH kan je altijd verder helpen! Voor buiten bieden we voornamelijk fruitplanten en verzorgen de aanplant in thematuinen. Binnen verzorgen we de complete interieurbeplanting. In onze webshop bevinden zich naast de fruitbomen plantenolieproducten zoals houtolie , lijnolieverf en plantaardige grondstoffen zoals harsen, wassen en boters. Monocoat houtolie voor binnen beschermt uw hout in één enkele laag.


Het biedt bescherming tegen water en is geschikt voor alle houtsoorten. U kunt deze houtolie voor binnen dus ook gebruiken in uw badkamer of keuken. Bovendien sluit het resultaat dankzij de ruime selectie van kleuren altijd aan bij uw persoonlijke stijl en interieurwensen.

Het gebruik van Lijnolie-producten op deze houtsoort is dan ook minder aan te raden omdat door het vergelende effect van Lijnolie het hout soms erg gekleurd uit de verf kan komen. Ons advies voor het behandelen van Douglas voor buiten gebruik is dan ook als volgt: Eerste laag Verbeterde Houtolie verdund met circa Terpentijnolie aanbrengen. Door je hout te behandelen met houtolie bescherm je het tegen invloeden van buitenaf. Houtolie is transparant en trekt in het hout, waardoor het hout er heel natuurlijk uit blijft zien. Je hebt geen grondverf nodig, maar zorg wel dat je het hout goed schoonmaakt voordat je de olie aanbrengt.


Verbeterde Chinese houtolie (Tungolie) Deze Tungolie is verkookt waardoor deze een hogere kwaliteit heeft gekregen en bovendien makkelijker verwerkbaar is dan de pure Tungolie. De liter verpakking is een bewaarzak, te vergelijken met de Stoplossbagsbags maar dan in liter variant. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.


Naast extra bescherming maak je met beits het houtwerk ook mooier. Moose Färg heeft bijzondere kleuren houtverf. Inflora levert planten en plantenolieproducten. Hier vindt u de standaard kleuren houtverf maar u kunt ook uw eigen kleur houtverf door ons laten mengen. Beits en houtolie lijken veel op elkaar.


Ze dringen allebei door in het hout en beschermen het vervolgens van binnenuit. Bovendien zijn beits en olie leverbaar in dekkende en transparante varianten, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft. Het verschil zit hem echter in de bescherming.


Olie is ideaal voor zachtere houtsoorten.

Wanneer gebruik ik olie en wanneer beits om hout te beschermen? Op zoek naar een nieuw interieur? Bij onze woonwinkels vind je meubels om jouw interieur zo mooi en leefbaar mogelijk te maken. Meubels van IKEA hebben een uniek. Kees laat zien hoe tafel in de olie onderhouden moet worden.


Was voor hout is verkrijgbaar in vele samenstellingen. De bekendste ingrediënten zijn bijenwas, carnaubawas, parafine en terpentijn. U moet het hout jarenlang vele malen in de was zetten voordat u het patina bereikt dat we met oude meubels associëren.


Als redelijk compromis kunt u het hout met drogende olie en daarna een gekleurde was aanbrengen. V33-oliën beschermen uw houten oppervlakken tegen vlekken en vuil, terwijl ze het gevoel van onbewerkt hout behouden. Voor liefhebbers van natuurlijk hout, zonder. Chestnut lemon oil is een olie voor over onbehandeld hout. Voorgaande lagen moeten worden verwijderd.


Deze houtolie is gemaakt van de Cymbopogon citratus, een Citronella gras. De olie geeft een matte zijdezachte afwerking op draaiwerk, beeldjes, en ander fijn houtwerk. Breng de olie aan met een kwast en laat minuten intrekken. Houtverf of beits kopen voor buiten?


Bij colora vind je de beste houtverf voor buiten. Met een gekleurde houtbeits creëer je meteen ook een unieke sfeer en uitstraling. Ook bieden de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA aanvullende uv-bescherming, waardoor je op termijn geen last hebt van verkleuring door zonlicht.


Tafel in de olie zetten - Lees hier hoe de vakman het doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts