maandag 27 november 2017

Eikenhout olie

Zoek naar eiken hout op de nieuwe KensaQ. MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief. Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website. Omdat een olie -afwerking vooral in het hout zit in tegenstelling tot een beits of een vernis, is de toplaag van de olie relatief dun en wordt deze dus ook relatief snel afgebroken (waarmee de beschermende werking voor het hout niet verloren is gegaan omdat die in het hout zit). Wanneer u twijfelt om eiken te behandelen met olie of lak, adviseren wij u om wasolie (meubelolie en vloerolie) te gebruiken.


Wasolie heeft namelijk dezelfde beschermende eigenschappen als lak, maar niet de nadelen ervan.

Met lak behandeld eikenhout is namelijk niet eenvoudig bij te werken en de kans op vorming van vochtplekken is groter. Welke olie voor eikenhout ? Treolje Solvent kan direct (zonder primer) worden aangebracht op onbehandeld eikenhout. Daarnaast gaat de olie vergrijzing en barst vorming van het hout tegen. Tafel in de olie zetten - Lees hier hoe de vakman het doet. Van onbehandeld hout tot de beste olie.


Onbehandelde eiken tafel behandelen. Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen, omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen? De beste manier om eikenhout te behandelen is om het goed in de olie te zetten, zodat u weer jaren plezier van uw mooie meubel heeft.

Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Dit kunnen wij doen voor u of als u het liever zelf wilt doen dan kan dat natuurlijk ook. Met name de eikenhouten constructies die voor buitengebruik zijn bedoeld zijn onderhevig aan slijtage dankzij de invloeden.


Tung olie transparant Hoogwaardige olie voor binnen en buiten. Te gebruiken op eikenhout , steigerhout etc Zuivere Tungolie is een natuurlijke olie en vind al eeuwen zijn toepassing op houten oppervlakten zoals snijplanken, aanrechtbladen maar ook bijvoorbeeld op meubelen zowel binnen als buiten. Eikenhout olie voor al uw tuinmeubilair. Om dit effect te krijgen kunnen we het eikenhout behandelen met een kleur olie. Hieronder vindt u een afbeelding met verschillende kleurbehandelingen.


Ook kunt u deze kleuren natuurlijk in onze showroom in het echt komen bekijken. Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft. Voor houtbehandeling van kasten of meubels, kun je wellicht beter kiezen voor olie , omdat de weersinvloeden binnen natuurlijk zeer beperkt zijn. Onderstaande voorbeelden zijn uitgevoerd op eiken rustiek. Voor een sterkere kleuring mogen aan liter olie maximaal blikjes kleurpigment worden toegevoegd.


Andere houtbehandelingsproducten maken gebruik van verzadigingstechnieken, of laten een dunne laag olie achter op het hout. Rubio Monocoat is geen doorsnee houtolie voor buiten. Bij Monocoat werkt dit anders.


Deze houtolie voor buiten verbindt zich direct met de moleculen in de bovenste houtvezels, waardoor de bescherming één wordt met het hout. Ik besef me dat niet al deze wensen optimaal kunnen worden vervul maar is er iemand die mij kan adviseren wat te gebruiken (of welke combinatie)? Om het natuurlijke karakter van het hout te behouden en te beschermen tegen vuil en vlekken, adviseert KARWEI het eiken meubel te behandelen met de olie van Woood.

Met deze transparante olie blijft de originele kleur van het hout behouden. Met één blik olie kunt u ca 10mbehandelen. De olie is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts