maandag 22 oktober 2018

Boeren plavuizen estrikken

Middag Leerdam, het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in adembenemende tegels. Door de grote variatie in kleuren, afwerkingen en maten worden onze plavuizen gebruikt in zowel oude boerderijen als moderne nieuwbouwprojecten en in elke ruimte. In onze showroom vindt u nog meer boeren plavuizen : De boeren plavuizen , ook wel bekend als antieke Franse estrikken en terracotta tegels, zijn tegels met een authentieke uitstraling.


De plavuizen zijn bijzonder geschikt als u bijvoorbeeld een woonboerderij opnieuw wilt betegelen of een nieuwbouwproject de authentieke uitstraling van vroeger. Hoevemaakt replica estrikken in diverse kleuren met dezelfde uitstraling als oude, antieke Hollandse plavuizen.

De tegels worden, net als vroeger, met de hand gemaakt. Kies voor antieke boeren plavuizen of andere Hollandse estrikken. Neem dan eens een kijkje tussen het aanbod op deze pagina. Onze boeren plavuizen komen rechtstreeks uit het Franse, Belgische en Nederlandse platteland.


Prachtige terra cotta tegels, rechtstreeks afkomstig uit ambachtelijke fabriekjes uit spanje 10x1 10x2 15x1 15x3 20x2 20. Boeren plavuizen estrikken. Estrikken staan ook wel bekend als authentieke boerenplavuizen.


De gebruikte steensoort is gebakken klei.

Deze binnenvloeren staan bekend om hun sfeervolle kleurschakeringen en authentieke uitstraling. Het voordeel hiervan is dat deze gemakkelijk zijn te verlijmen en (net als alle andere oude estrikken ) geschikt zijn voor vloerverwarming. De keuze voor uw vloer is erg belangrijk het bepaald in grote mate de sfeer van uw interieur, en je wilt er een hele tijd mee doen het leggen van boerenplavuizen en natuursteen voor uw stenen vloer - Desteenenvloer.


Antieke plavuizen , estrikken , estriken, natuursteen vloeren, keramische tegels, De Steenen Vloer heeft het allemaal. Antieke estrikken of oude estrikken , antieke plavuizen of oude plavuizen , het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde product. De oude estrikken werden vroeger met de hand gemaakt en zijn dan ook vaak ietwat ongelijk qua dikte. Daarom worden deze bij recuperatie vaak direct in de afwerkvloer gebruikt.


Maar met name in de regio de Veluwe de plaatsen Ede, Veenendaal. Kenmerken Conditie: Nieuw Beschrijving TOT EN MET ZATERDAG SEPTEMBER KUNT U NOG PROFITEREN VAN. Hoevelevert in Nederland en België en ook in Duitsland en Frankrijk worden onze boeren plavuizen bij onze klanten bezorgd!


We kunnen nu zelfs zeggen dat op de Nederlandse Antillen onze estrikken liggen en ook het Van Gogh museum heeft estrikken gebruikt voor de reizende Van Gogh tentoonstelling die de hele wereld over reist! Deze traditionele tegels geven uw huis een gemoedelijke en warme sfeer. Ze staan prachtig bij een landelijke interieurstijl.


Iedere tegel heeft zijn unieke kleurstelling. Hoeve4maakt replica estrikken in diverse kleuren met dezelfde uitstraling als oude, antieke Hollandse plavuizen. Ik heb vorig jaar een partij estrikken (boerenplavuizen) op de kop getikt en ik ben nu toe aan het leggen.

Het zijn tegels van 20xen tot centimeter dik (varierend). Een deel van de tegels heeft nog groen of geel glazuur, het overgrote deel niet. Ze komen in de hal op een betonnen vloer.


De antieke plavuizen , ook wel estrikken genoem hebben een grote verscheidenheid aan kleurnuances en structuren. Als wij deze plavuizen binnenkrijgen, worden ze eerst schoongebikt en op kleur gesorteerd waardoor een kwalitatief goede partij antieke plavuizen ontstaat. Ook worden de oude plavuizen op maat gesorteerd. Echter hetzelfde effect kunt u bereiken met diverse soorten in natuursteen. Goedkoper, duurzaam en misschien nog wel fraaier!


De terracotta plavuis behoort naast hout en natuursteen tot de meest voorkomende vloerafwerking door de eeuwen heen. Opdrachtgever : Particulier. Nieuw in het assortiment van Megadump Nunspeet. Deze prachtige landelijke vloertegels zijn geschikt voor intensief gebruik en nemen u mee in de geschiedenis van ons prachtige boeren Nederland.


Met deze tegels tovert u elke woonkamer om in een warme landelijke ruimte. Deze termen gaan hand in hand met antieke plavuizen. Of uw voorkeur nu uitgaat naar Franse of Hollandse, terracotta of gesmoorde, klein of groot, uw droomvloer kunt u hier zomaar tegenkomen. Mooie partijen A-kwaliteit, gesorteer geschoond en legklaar. Plavuizen , ofwel estrikken , bieden u een levenlang veel plezier van een zorgeloze tegelvloer.


Plavuis is dus een oude Nederlandse benaming voor gebakken klei tegels ook wel estrikken , boeren plavuizen , abdijplavuizen genoemd. Deze plavuizen ziet u veel terug in oude boerderijen, ze werden vaak gebruikt omdat het een degelijk materiaal was. Nu worden deze weer meer toegepast, om de warme uitstraling en het rustieke karakter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts