dinsdag 29 maart 2016

Voor en nadelen heteluchtverwarming

Je kunt allerlei vragen hebben over de luchtverwarming in een huis en daarom lees je hier deze informatie en tip voor een goede keuze. Vaak kies je het niet en zit het in de woning die je hebt gekocht of wilt kopen. Dan heb je een huis op het oog, welke is voorzien van heteluchtverwarming. Wat zijn de voor en nadelen van dit. De nadelen van luchtverwarming.


Dit omdat luchtverwarming financieel en praktisch gezien alleen mogelijk is bij nieuwbouw.

Dit houdt niet in dat ik er perse tegen ben. Het belangrijkste nadeel is dat er geen stralingswarmte is en dat is juist wat een behaaglijk gevoel geeft in een huis. Luchtverwarming wordt aangebracht via een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters.


Het systeem zorgt voor een prettige luchtcirculatie van gefilterde lucht. Via de kanalen wordt de verse en verwarmde lucht naar verschillende ruimten getransporteerd. Nare luchtjes uit de keuken, badkamer en toilet worden daarbij weer naar buiten afgevoerd.


Ik heb zelf geen enkele ervaring met luchtverwarming en hoor er niet veel goeds over. Is het verstandig om het systeem te vernieuwen en er dan een warmtepomp achter te zetten, of alles eruit halen en dan voor een c.

Omdat je toch al aardgas gebruikt is vermogen geen probleem, en snap ik de keuze voor een gasboiler niet. FragDaddy Nee niet doen, elektrische boiler is niet zomaar een goed idee. Als je gas wilt houden ga dan naar een vorm die alleen water warm maakt als je het nodig hebt. Hoe moet ik dit soort verwarming zien? Heb je ooit spijt gehad van deze vorm van verwarmen?


Ik bedoel, hoe werkt zoiets? Voor wie is luchtverwarming geschikt? Vragen over luchtverwarming? Deze haalt het stof, vuil en bacteriën uit de lucht om een gezond binnenklimaat te creëren.


Bovendien is luchtverwarming hierdoor ideaal voor mensen met allergieën. Daarnaast wordt er voortdurend verse lucht aangezogen en de ruimtes ingeblazen zodat u steeds kan genieten van verse en zuivere lucht. Vloerverwarming in combinatie met radiatoren is kostbaar want de vloer zal voor de verwarming geschikt gemaakt moeten worden en de radiatoren inclusief ketel moeten gemonteerd en aangesloten worden.


Wij hebben een huis op het oog, deze is voorzien van heteluchtverwarming. Grootste nadeel is inderdaad het vervangen van de ketel. Vervangen is dus waarschijnlijk nodig. Omdat dit soort systemen vrij zeldzaam is betaal je voor nieuwe ketels de hoofdprijs. Ook is jaarlijks onderhoud nodig om aan filters en luchtkanalen.


Heeft u wellicht advies nodig voor hét perfecte binnenklimaat bij u thuis?

Bestel in onze webshop de gewenste producten of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven een passend advies voor hét gewenste binnenklimaat bij u thuis. Voordelen van heteluchtverwarming. Gezond en comfortabel leef- en werkklimaat. Eén installatie voor verwarming, koeling én ventilatie.


Geen storende leidingen en radiatoren, dus ruimtewinst en een grote vrijheid van inrichten. Optimaal binnen klimaat door continue ventilatie en luchtfiltering (zelfs met pollenfilter).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts