vrijdag 18 maart 2016

Potjes voor kruidenplantjes

Vaak worden kruidenpotjes in een set aangeboden, met of zonder kruidenrekje. Bij materiaal kun je kiezen uit kunststof, glas, rvs of meer. Kies verder of je voor kleur gaat of transparant kruidenpotten. Altijd lekker verse kruiden over je gerecht.


Mepal’s kruidenpotje is een innovatief systeem om je kruidenplantjes in leven te houden. De kruidenpotjes zijn verkrijgbaar in verschillende Nordic kleuren, waardoor ze altijd in jouw keuken passen.

Terracotta potjes zijn heel leuk om zelf te versieren. Dit zal niet vervagen als de potjes nat worden door de regen of het water geven. Versier ze naar eigen smaak! Als ze droog zijn is het slim om de potten in een bak water te leggen.


Eigenlijk zou je je kruidenplantjes natuurlijk continu van de juiste hoeveelheid water moeten voorzien. Met deze kruidenpotjes lukt je dat. Want onderaan het potje zit een klein bakje, een waterreservoir.


Je stopt een pinnetje onderin het kruidenplantje.

Daar hangt een touwtje aan die deels in het water hangt. Maar mocht je toch zwichten voor het mooi uitziende plantje (want meteen resultaat) dan heb ik in ieder geval wel advies voor je. Ik ben op onderzoek uitgegaan naar de verzorging van de populairste kruidenplantjes en hoe je die goed houdt in je keuken. Na weer een dag kun je op geverfde gedeelte met een krijtje schrijven wat er in het potje zit. Ook voor Vaderdag is het leuk.


In plaats van voor een plantje kun je dan het potje bijvoorbeeld gebruiken om schroefjes in te doen. Gelukkig zijn er ook kruidenplantjes in potjes te koop. Daarmee gebruik je wat je nodig hebt, en groeit de rest door.


En het staat heel gezellig. De deksel heeft twee openingen. Eén voor afgieten en één voor besprenkelen. Ik hou er echt van om verse kruiden bij de hand te hebben.


Er is maar een voorwaarde, de potjes moeten onderaan een. Een potje met verse kruiden bevat echter veel meer. Daarnaast groeit er ook weer bij. Dus met verse kruiden in een pot ben je op langer termijn goedkoper uit, mits je ze goed weet te houden. Daar zijn briljante oplossingen voor , mocht je het nog niet zo makkelijk vinden (zoals ikzelf) om ze lang in leven te houden.


De basilicumplant is zo gekweekt dat hij gevoelig is voor de kleinste temperatuurwisselingen.

Dit geldt niet alleen voor basilicum. De meeste kruidenplantjes die gekocht zijn bij de supermarkt bezwijken vaak binnen enkele dagen of zelfs uren. Vooral koriander- en basilicumplantjes zijn zelden een lang leven beschoren. Kruidenrekken hebben goede potjes nodig om ze eenvoudig te bewaren. Een goede kok gebruikt kruiden en specerijen om gerechten pittiger te maken en op een gezonde manier smaak toe te voegen.


Maar omdat je deze ingrediënten makkelijk morst, moeten kruidenrekken goed zijn ingedeeld. Wat je nodig hebt zijn goede, simpele kruidenpotjes. Bekijk het bord Kruidenpotjes van francisnathalietjaarda op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Eten recepten, Lekker eten en Recepten. De Mepal kruidenpotjes zijn er in vijf leuke kleuren en zien er erg mooi uit.


Voortaan heb ik dus altijd verse kruidenplantjes onder handbereik. Er is ook een dubbele pot beschikbaar waar je twee kruidenplantjes in kan. Doe er kruidenplantjes in, gebruik ze als waxinelichthouder of als voorraadpotjes. Je kunt ze voor van alles gebruiken.


Ook zijn glazen potjes ideaal om als canvas te gebruiken. De mogelijkheden zijn oneindig! Met verschillende materialen tover je je bewaarde glazen potjes om tot volwaardige decoratiestukken.


Vaak zijn kruidenplantjes uit gespecialiseerde tuincentra beter dan kruiden uit de supermarkt. Heel belangrijk: ze slurpen graag zelf water. Het beste is dus om geen water op de aarde te gieten, maar in het waterreservoir, zodat de wortels het zelf kunnen opnemen. Hier kun je handige speciale potjes kopen voor kruidenplantjes. Wil je op zeker spelen, koop dan basilicum in een tuincentrum.


Deze plantjes worden niet gekweekt voor snelle consumptie en zijn meestal sterker dan de kruiden die je koopt in de supermarkt. Gewoon kruiden zoals kruiden bedoeld zijn: puur en meteen te gebruiken in de keuken. De kruiden van het merk ‘Puur Biologische Kruiden’ kunt u online bekijken en kopen in onze webshop. Deze kruidenplanten zijn per stuk te bestellen.


Elk kruidenplantje wordt weergegeven in een duidelijke foto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts