donderdag 18 april 2019

Donkere grondverf

Grondverf van alle merken op beslist. Hout dat nog niet eerder bewerkt is heeft eerst een laag grondverf nodig om de houtnerf te vullen en de zuiging van het hout weg te nemen. Ook voor kunststof oppervlakken is er grondverf.


Hiervoor geldt hetzelfde als bij een grondverf.

Ik wil gaan schilderen, maar zag dat ik alleen lichte (witte) grondverf heb. Je hebt natuurlijk zwarte verf nodig om de kozijnen te verven, of verf in een andere kleur als je daar gebruik van wilt maken. Een goed verfsysteem bestaat uit een grondverf en een dekkende verf. Is het huidige schilderwerk slecht van kwaliteit of wil je schilderen op nieuw hout? Dan is het belangrijk om het hout eerst goed te gronden.


Palletaanbieding grondverf GRIJS verpakt in 2. Deze verf is geschikt als afwerklaag voor hout en metaal en is terpentine verdunbaar.

Wanneer moet ik grondverf gebruiken. Een aflak zou zonder grondverf te snel in het hout trekken. Donkere kleuren, en zéker donkerroo dekt nou eenmaal slechter doordat de kleur zo helder is. Ik zou dat gronden met een grijze grondverf om betere dekking te krijgen.


Eén keer gronden is dan gewoon voldoende. Door de ondergrond voor te schilderen met grondverf , beschermt u de ondergrond optimaal, de afwerklaag hecht hierdoor beter en krijgt u een mooier eindresultaat met een goede en egale dekking. Over ons Action Social Responsibility Newsroom Werken bij Action Expansion Klantenservice. Veelgestelde vragen Belangrijke.


Bekijk online het Verf-assortiment van Action op Action. Waarom grondverf op waterbasis? Watergedragen grondverf droogt altijd sneller dan grondverf op terpentinebasis. Sikkens Rubbol Primer Plus is een alkydhars grondverf voor binnen en buiten. Gronden en overgronde van geveltimmerwerk, hout.


Overgronden van voorbehandelde metalen. Bijvoorbeeld de grondverf kleur wit voor lichtere witte, gele of licht oranje tinten. En een donkere grondverf kleur voor het gebruik bij donkere tinten als paars, blauw, zwart enzovoort.

Het schilderen op grondverf. Wijkt jouw grondverf kleur toch veel af van de uiteindelijke lak? Sigma S2U Allure Primer is dé grondverf die je moet gebruiken voordat je gaat schilderen met de S2U Allure Gloss of de S2U Allure Satin. Je kunt de verf het gehele jaar door gebruiken bij temperaturen tussen 0°C tot 30°C.


Deze grondverf zorgt voor de ideale basis waarmee je een duurzaam resultaat kunt behalen. Hallo Geeske, daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dat kan een donkere was zijn, of een beits of lak. Deze lagen zullen er eerst af moeten en dan kun je ook bekijken hoe licht het onderliggende hout is.


Aan de hand daarvan kun je verder beslissen wat je doet. Gamma is zo dun als melk, koop goede grondverf van bijvoorbeeld het merk Sikkens. Dat kost wel iets meer per liter, maar voorkomt dat je het tot keer over moet schilderen omdat de goedkoper verf niet dekt.


Donkere en heldere kleuren dekken het beste als je de Histor grondverf laat mengen in de kleur van de lakverf. Kan het type grondverf wat je wilt gebruiken niet op kleur gemaakt worden? Kies dan voor lichte kleuren de witte grondverf en voor donkere en felle kleuren de grijze grondverf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts