maandag 16 juli 2018

Voorstrijk over latex

Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Bekijk je de instructie liever op film?


Kijk dan hier de instructiefilm over het schilderen van nieuw gestuukte muren. Hierin wordt tevens uitgelegd hoe je voorstrijk gebruikt. Wanneer gebruik je voorstrijk ?

We testen altijd vooraf of de muur voorstrijk nodig heeft. Dit kan gedaan worden door een natte doek of spons over de muur te halen. Voorstrijk kopen bij GAMMA.


De voorstrijk heft de zuigende werking van de muur op waardoor er geen aanzetten en kleurverschillen optreden en u minder muurverf nodig heeft. Voor een nieuwe stucmuur zou je verdunde () latex als eerste laag kunnen gebruiken in de plaats van voorstrijk. In deze video vertel ik je waarom je een voorstrijk latex moet gebruiken en hoe je het moet aanbrengen. Lees ook het artikel hier.


De naam latex werd vroeger wel echt gebruikt om aan te geven dat je een andere, duurzame verfsoort te pakken had. Die verf werd vroeger ook gemaakt van de latexsappen uit de rubberboom.

De kwaliteit van verf met latex was beter dan die van de acrylaatverf van vroeger. In die zin had je met latex dus een betere kwaliteit muurverf in huis gehaald. Praxis heeft voor iedere ondergrond het beste voorstrijkmiddel in het assortiment. Wil je het materiaal online kopen? Dan bezorgen wij de voorstrijk , rollers en latex eenvoudig bij jou thuis.


GAMMA voorstrijk dekkend voor latex wit liter is een uitstekend dekkend voorbehandelingsmiddel voor droge ondergronden zoals schuur- en pleisterwerk en geschilderde muren. Het heft de zuiging op die in muren kan voorkomen. Hierdoor wordt het rendement van de eindlaag muurverf vergroot. Tevens voorkomt het eventuele glansverschillen in de.


Mij leek het voorstrijk de meeste logische oplossing, omdat het daar simpelweg voor gemaakt is. Maar ik lees dat verdunde latex ook prima werkt, en dat je met voorstrijk de kans hebt dat je last van druppelvorming kunt gaan krijgen, die je daarna met latex niet meer mooi weggewerkt krijgt. Willen we boven de muren niet voorstrijken maar latex verdund met water gebruiken kan dit? En kunnen we hiervoor gewoon de goedkoopste latex pakken en daarna over schilderen met de duurdere of gaan deze twee latexen met elkaar botsen? De goedkoopste is van de bouwmarkten en de dure komt van de verf winkel speciaal schrob vaste verf?


Na het laten drogen van de voorstrijk , kitten we eventuele naden weg en plamuren we oneffenheden weg. Wij hebben voorstrijk van bekende merken als Alabastine en Histor, maar uiteraard ook van ons eigen vertrouwde merk. Bij KARWEI hebben we voor alle soorten ondergronden een geschikte voorstrijk , zoals bijvoorbeeld voor vochtige muren en ook wanden met hardnekkige vlekken.


Je hebt online de keuze uit verschillende soorten voorstrijk om daarna de muurverf aan te brengen.

Zo zorg je voor de juiste voorbehandeling, om daarna muurverf te gebruiken om jouw muur te schilderen. En heb je vragen over een van deze producten? Gebruik nooit voorstrijk op een muur die niet zuigt! Ook poederende ondergronden hebben voorstrijk nodig.


Op poederende ondergronden hecht namelijk geen verf. De verf laat dan weer los en dat moeten we niet hebben. Om te controleren of de ondergrond poedert, kun je er met een vochtige doek over de muur wrijven. Ik heb de latex laten drogen en geprobeerd met een tweede laag maar de patronen blijf je zien.


Ik heb contact opgenomen met Alabastine en het probleem met de druppels was bij hun gelijk bekend. De persoon aan de telefoon wist direct waar ik het over had zonder dat ik meer informatie hoefde te geven. Vergelijk het maar met een grondverf op hout. Als je geen grondverf aanbrengt op kaal hout dan hecht je laklaag ook niet goed.


Je zult dan zien dat de verf binnen de kortste keer gaar bladderen. Hierdoor blijft het beter hechten en krijg je minder kleurverlies. Zelf aan de slag met voorstrijk ? In dit stappenplan wordt dit stap voor stap uitgelegd. En, niet te vergeten, relatief hoge kosten doordat deze muurverf nou eenmaal duurder is dan latex.


Deze staat op jouw verlanglijstje. En deze latex muurverven zijn in duizenden kleuren te krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts