woensdag 18 juli 2018

Capalca boom

Veel bomen snoei je namelijk gewoon in de winter. Omdat de trompetboom snel bevriest kun je deze niet in de winter snoeien. Het wel aan te raden om voor het snoeien onze video over bomen snoeien te bekijken. Dan kun je goed zoen hoe je takken kunt afknippen en wat het juiste snoeigereedschap is, zodat je je boom niet beschadigd.


De Indianen gebruikten delen van deze boom als geneesmiddel.

Bignonioides duidt erop dat deze boom lijkt op een familie van tropische bomen. De bladeren zijn tegenoverstaand of in 3-tallige kransen en zeer groot, eivormig en met een hartvormige voet. Aan de onderzijde zijn de bladeren zacht behaard.


Na deze snoeibeurt hoef je de boom voor de rest van het jaar niet meer te snoeien. De gewone Catalpa snoeien is niet perse nodig, alleen moet je net als bij andere bomen soms de oude, zieke en beschadigde takken weghalen. Ook kun je de gewone Catalpa wat inkorten als hij te groot wordt. De Catalpa boom is een populaire boom , je ziet met name de op een stam gekweekte bolvormige catalpa veel in de voor- en achtertuin staan.


Het is een bladverliezende boom met duidelijk herkenbare hartvormige bladeren.

De bolvormige groei van deze boom zorgen voor een mooie architectuur in de tuin. Bemest de grond rondom de boom af en toe voor een goede groei en bloei. Door te snoeien blijft deze een mooie compacte boom.


Een grote Catalpa boom kan je niet zomaar knotten, een grote kans dat de boom het niet overleeft of vol schiet met lange dunne groeischeuten. Het geslacht omvat een tiental soorten uit het noorden van de Verenigde Staten en Oost-Azië. De enkelvoudige bladeren staan per drie of zijn tegenoverstaand (drie knoppen per knoop). De bloemen ontstaan in grote eindstandige pluimen. Hoe kun je de Catalpa boom het beste snoeien?


Als je de Catalpa boom hebt, de trompet variant, welke tot wel acht meter hoog kan worden, dan kun je deze maar beter goed onderhouden, zeker als je hem niet te groot wilt hebben. Deze kan namelijk snel bevriezen. Hij heeft een breed spreidende ronde kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 10m-15m zonder snoei. Kwaliteit bomen tegen scherpe prijs.


Trompetboom bestellen kan heel makkelijk bij onlinegroen. Beste Bezoeker, Bedankt voor uw belangstelling in onze producten. Op zondag zijn wij echter gesloten.


Vanuit onze Christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag. Je snoeit alle takken terug tot net boven de entplaats, de plek op de stam vanaf waar alle takken beginnen met groeien.

Hierdoor ontstaat er weer een mooi vertakte troon als de takken aangroeien. De boom ziet er even uit als een gesnoeide knotwilg, maar groeit later in het voorjaar weer uit tot een goed gevulde boom. Gelukkig kwam Jelle me helpen.


De takken waren volkomen verwilderd. In April begon de boom uit te lopen en nu midden juli is het weer een hele boom van meter hoog met bladeren van wel cm. Ik heb dit nooit eerder meegemaakt wat een kracht zit er in deze boom.


Er treden nu wel wat veranderingen op waarover ik de volgde vragen heb. BOL catalpa’s nu niet echt meer bol maar lopen uit als een boom de hoogte in. Als deze boom op zure grond staat, kun je vanwege zijn voorkeur voor kalkhoudende grond in het voorjaar beendermeel strooien bij de voet van de stam. Lees ook eens onze interessante artikelen over bodemonderhoud.


Kies voor een regelmatig snoeipatroon. Snoei dit boompje in het voorjaar. Ook voor deze boom geldt dat hij niet moet worden gesnoeid op het moment dat het vriest. Incidenteel zou dat in november kunnen voorkomen. Wilt u graag informatie over het snoeien van andere bomen , neem dan zeker een kijkje op de link Snoeien bomen.


Ik heb zelf eens een flinke kastanje verplaatst. Na het vallen van de bladeren heb ik de boom omgetrokken (touw hoog in de stam) en de overgebleven diepgaande wortels doorgezaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts