dinsdag 24 juli 2018

Beits vurenhout

Kwaliteit voor de laagste prijs! Van Beginner tot de Serieuze Visser. Alle Beits vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online.


Het grootste aanbod aan Vurenhout vind je bij Houthandelonline.

Alles voorradig en snelle levering! Persoonlijk advies voor een lage prijs. Voordeel van beits is, dat je geen grondverf nodig hebt als basis. Beits kun je direct aanbrengen op het tuinhout.


Wil je starten met de klus? Klik dan hier om naar alle beitsen te gaan. Aanbevolen producten voor het beitsen van vurenhout Jotun Kraftvask (krachtig reinigingsmiddel) Jotun Visir Oljegrunning Klar (transparant impregneermiddel) Jotun Demidekk Strukturlasyr (uiterst duurzame transparante beits ) Wilt u advies bij het beitsen van vurenhout , onze medewerkers staan u graag te woord!


Beitsverf zal vurenhout direct impregneren, om dit proces wat makkelijker te laten verlopen kun je het beste wat verdunning toevoegen.

Dit kan met terpentine of lijnolie. Gebruik hiervoor een zwarte beits , dit kan in een dekkende beits maar ook in een Semi-dekkende beits. Beits kan ook een bepaalde kleur aan het hout geven, terwijl het toch de houtstructuur laat zien. Dit wordt een “wash” beits genoemd.


Bijvoorbeeld whitewashbeits is niet wit, maar maakt het hout iets witter. Het beschermd het hout en geeft het een mooie kleur. Wij werken met veel kleuren beits.


Waterbeits is een dunne beits op waterbasis die dient om hout te kleuren. Vurenhout kan hiermee bijvoorbeeld de kleur van mahonie, kersen of noten krijgen. Let wel: het wordt nooit die houtsoort!


Dit is de video van twee weken geleden, waarin ik met terpentine- beits werk (buitenbeits) op zácht hout. De manier van beitsen werkt voor alle soorten beits. Let er wel op dat beits op waterbasis veel sneller droogt, dus je kunt het beste gelijk met de doek de beits eraf kan wrijven als je een niet te donkere kleur wilt. Hout beitsen is zo effectief doordat je ervoor zorgt dat het vocht wel uit het hout kan, maar er niet in.


Kies dan voor een lichte houtbeits of transparante houtbeits voor buiten. Tussen de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA vind je altijd een beits die bij je interieur past. De dekkende beits accentueert de houtnerf, bladdert niet en is damp-open.

Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Maar, niet iedere houtsoort is bijvoorbeeld met ammoniak of thinner te reinigen.


Verschillende houtsoorten reageren ook verschillend op de diverse verven, beitsen en olie. Eiken hout bevat Looizuur en hierdoor reageert het anders op sommige stoffen. Hieronder een aantal tips en specifieke eigenschappen van hout.


Als u bijvoorbeeld normaal staal gebruikt ipv RVS krijgt u zwarte plekken in het hout. Tenco Steigerhoutbeits - Beits - White Wash - L Tenco Steigerhoutbeits is bestemd voor zachte houtsoorten zoals vurenhout. Beits : het beitsen van hout Wanneer u gaat verven is het verstandig om het hout van te voren te beitsen. De beits geeft bescherming en verfraaiing. Daardoor ontstaat er een beschermingslaag, waardoor het hout minder bloot staat aan de elementen van het weer, zoals vocht en uv-straling.


Het is ook mogelijk om geïmpregneerd hout te beitsen. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Is het mogelijk om geimpregneerd vurenhout dekkend te beitsen en zal dit de levensduur van het hout aanzienlijk verlengen? Deze beits biedt een optimale bescherming tegen onder meer vocht, houtrot, schimmel en algen.


Geïmpregneerd hout beitsen met deze lazuur zorgt er dan ook voor dat uw schutting of tuinhek nog langer meegaat. U kunt geïmpregneerd hout beitsen met een kleurloze beits , maar er is ook beits met kleur verkrijgbaar. Experimenteer als je dat wilt met het gebruik van verschillende kleuren voor verschillende delen van het meubel.


Bovendien is de beits ademen waardoor houtrot wordt vermeden. Bij onderhoudsschilderwerk moet je beschadigde plekken helemaal wegschuren tot op het gezonde hout en de oude verflaag met schuurpapier of in water opgeloste loog opruwen. Behandel beschadigde plekken eerst met grondverf, voordat je weer twee lagen met beschermende beits aanbrengt. Beitsen zijn transparant en kunnen pigmenten bevatten. Ondanks dat blijft de nervenstructuur van het hout meer of minder sterk zichtbaar.


Beits wordt in de regel met een kwast of – heel praktisch bij kleinere oppervlakken – direct via een spons aan de fles opgebracht. Een laag beits biedt uitkomst! Door het hout te beitsen , bescherm je het tegen invloeden van buitenaf. Beits trekt namelijk dieper in het hout dan verf en heeft een vochtregulerende werking, waardoor het vocht er wel uit kan, maar niet in.


Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts