dinsdag 26 juni 2018

Metaal verven tips

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295.


We leggen je graag uit, aan de hand van een stappenplan, hoe wij staal op de beste manier verven. Wellicht overbodig om te noemen, maar zeker niet onbelangrijk: we plakken alle niet te schilderen delen zorgvuldig af. En de schilderstape verwijderen we bij voorkeur voordat de verf volledig droog is.

De beste tips en tricks om metaal te verven Diverse metaalsoorten verven : pak het doordacht aan! Praxis heeft voor elke klus de juiste verf en voorbehandelingproducten. Zo zorgt voorstrijk voor een betere hechting aan de muur, met superdekkende muurverf hoef je maar één laag te verven , en tot slot zijn er verschillende soorten lak voor hout en metaal welke zowel binnen als buiten toepasbaar zijn. Ook bestaat er schoolbordverf en magneetverf. Heb je onbehandeld metaal dan moet je de eventuele aanwezige roest verwijderen.


Goed afschuren of afkrabben met een staalborstel, vervolgens schoonmaken en vet en goed stofvrij maken. Bij blanke delen menie gebruiken. Metaalverf dekt in één keer zonder grondverf. De verf is zeer goed bestand tegen krassen en stoten en is ook roestwerend.


Ook metalen oppervlakten in huis zijn weleens toe aan een schilderbeurt. In het onderstaande artikel lees je meer over metaal schilderen en hoe je dit zelf kunt doen. Het verven van metaal gaat net iets anders in zijn werk, dan het verven van oppervlakten van ander materiaal. Verf het hek van gegalvaniseerd metaal met aluzinc-lak. Let op: de metaallakken zijn in veel meer kleuren en varianten verkrijgbaar dan de aluzinc-lakken.


Wil je daar toch gebruik van maken? Breng dan bij een hek van niet-ferro metalen – zoals dit hek van gegalvaniseerd metaal – eerst een extra laag hechtprimer aan. Als je je ooit afgevraagd hebt hoe je een metalen voorwerp op kunt knappen met een laag nieuwe verf of hoe je een oppervlak van metaal kunt schilderen, weet dan dat dit goed te doen is.

Elke verf heeft zijn specifieke eigenschappen en zijn eigen toepassingsgebied. Bovendien wordt van elke soort een andere prestatie verwacht. Een verf voor buiten moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden.


Verf voor binnen moet vooral krasvast zijn en gemakkelijk te onderhouden. Leren verf spuiten met spuitbussen Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf metaal of plastic te verven. Sommigen gebruiken hiervoor simpelweg een kwast en een blik verf , anderen spuitbussen en weer anderen gebruiken een compressor met een spuitpistool om een goed resultaat te krijgen.


Ga dan niet dikker schilderen, maar verdun de verf iets en breng twee dunne lagen aan. Het resultaat is beslist mooier. Verdun met lepels De hoeveelheid verdunning die u aan verf kunt toevoegen wordt meestal aangegeven in procenten van de hoeveelheid. Voor de afwerking van hout, beton, steen en metaal gebruik je verf.


Vroeger beschermde hoogglans beter, tegenwoordig geldt dit alleen voor de betere verven. Of wil je verf van metaal halen van bijvoorbeeld een mooie buitenlamp? Gelukkig zijn er verschillende methoden om oude verf te verwijderen van metaal die je kunt gebruiken om je spullen naar je zin te maken. Dit lijkt soms een onmogelijke taak.


Hieronder vind je enkele praktische tips om zonder al teveel moeite verf te verwijderen van metaal. Je kunt het voorwerp of oppervlak in kwestie op laten vallen door het te verven , te poedercoaten, met was te behandelen, te patineren of te lakken met vernis. Ontstof het metaal grondig. Geef het metaal vervolgens een of twee roestwerende grondlagen om het metaal goed te beschermen.


Breng steeds voldoende verf aan bij het lakken van metaal buiten en let er goed op dat je alle hoekjes en kantjes mee verft. Vooral bij hekken en traliewerk is het soms lastig om alles goed te bereiken. Er is een groot assortiment beits, lak of metaallak.


Je kunt kiezen uit verf of beits voor zowel houten hekken als metalen of ijzeren hekken. Het materiaal van je hek, bepaalt waar je het mee kan behandelen om het weer mooi te krijgen. Hierdoor zal de verf niet alleen dunner, maar ook transparanter worden.


Wij noemen dit een krijtverfwash. Ook als de verf iets te dik is kun je een klein scheutje water toevoegen. Tip : giet de te verdunnen verf even in een apart bakje.


Zeker als je houdt van brocante en antiek. De lagen lak, was en verf zorgen dat het meubel een eigen karakter krijgt, zo komt het meubelstuk tot leven. Veel meer karakter dan een nieuw geverfd meubel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts