donderdag 14 maart 2019

Klei vormen

Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. De vormen zijn niet te klein , wat fijn is voor jongere kinderen. Behalve dat kinderen leren om vormen en kleuren te herkennen en benoemen (wat vanaf twee jaar begint), leren ze ook wat meer abstracte vaardigheden, zoals sorteren in categorieën.


Bekijk meer ideeën over Pottenbakken, Keramiek. De bedoeling was dat de kleuters er met klei mooie vormpjes mee zouden kunnen maken. De kinderen waren direct dolenthousiast.


De vormpjes zijn creatief, kleurrijk en gevarieerd. Ze zijn van goede kwaliteit, er is nog geen deukje of barstje te bekennen. Ook het afwassen van de vormen ging verwonderend gemakkelijk.


Klei vormen

Maak je ontwerp eerst van karton. Let op maak een kleine vorm anders lukt het niet in les. Zorg voor voldoende plakken klei (er zijn misschien al een aantal plakken voor jullie uitgerold) Zorg dat de plakken klei stevig zijn maar ook weer niet zo hard dat ze niet meer te vormen zijn. Bekijk het bord Klei knutselen van willypethke op Pinterest. Voor het gieten worden vormen in gips gemaakt waarin de vloeibare klei gegoten wordt.


Gips onttrekt vocht aan de klei. Het week blijvende binnenste wordt er na enkele minuten terug uitgegoten. Deze klei kan bestaan uit poeder waar nog water bij gedaan moet worden, uit kant en klare vloeistof en uit een vaste vorm. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. De klei tast de gips aan, moules die je maakt om werkstukken te reproduceren kunnen maximaal tot afgietsels aan.


Zorg ervoor dat aan je moule die je achteraf wil gebruiken om met gietklei reproducties te maken geen zeep of andere vette producten meer kleven. Deze zorgen ervoor dat de gietklei niet meer wordt aangezogen. Het opbouwen van klei met de hand is veel diverser en ouder dan het vormen van klei op de draaischijf.


De mogelijkheden zijn haast eindeloos, van duimenpotjes tot enorme containers gebouwd uit plakken en van geboetseerde knijpfiguurtjes tot standbeelden. Boetseer klei goedkoop klei vormen set 15-delig kopen bij hobbyshopper. Bespreek de vormen met de kinderen. Stop een precies dezelfde vorm als in de kring ligt in een ( kleine ) doos.


Klei vormen

Laat de doos de kleine kring rondgaan. Dat hoort niet, omdat je klei dan eigenlijk niet als klei gebruikt. Klei heeft als kenmerk dat het enorm buigzaam is, je kunt er allerlei rare vormen mee maken. En omdat dit een kenmerk van klei is, gebruik je de kwaliteiten van het materiaal niet als je er platte vlakken mee maakt. Klei die een zekere hoeveelheid water bevat, kan men kneden in elke gewenste vorm.


Laat men de klei hierna drogen, dan wordt hij hard. Door wateropname kan de klei echter daarna nog weer zacht worden. Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken, afhankelijk van de vorm van het het werk, bijvoorbeeld bekloppen met een plat of een rond stuk hout, snijden met een mesje, klei verwijderen met een mirette, of boetseren met de handen, nagels en boetseerspatels. Gebrande klei te gebruiken als toevoeging aan klei.


Mooi, duurzaam en origineel speelgoed - om mee te spelen, leren, creëren en fantaseren! Je kan de app ook gebruiken om met letters en het maken van woorden bezig te gaan. Wel gaat het dan om de hoofdletters en niet de kleine letters zoals de kinderen die in groep leren. Eerder vond ik dit altijd een grote minpunt totdat ik nu merk dat mijn jongste zoon van eerder in aanraking komt met hoofdletters dan met kleine letters. Na enkele dagen valt de klei volledig uit elkaar en vormt een kleipap onder in de emmer.


Daarboven krijg je een laag water. Stukken klei die niet volledig waren uitgedroogd zullen ook niet volledig uit elkaar vallen. Dan zal je merken dat in de kleipap harder stukken zitten. KLEI brengt de rijkdom van keramiek bij u thuis met praktische artikelen, fraaie foto’s en verrassende invalshoeken. Als abonnee ontvangt u KLEI een heel jaar lang.


Klei vormen

Shop bij De Kwast, de grootste Online Winkel voor Kunst en Hobby. Scherpe Prijzen, Direct uit Voorraad Leverbaar en Lage Verzendkosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts