maandag 25 maart 2019

Bronzen uil

Voordelig gereedschap van Redbrick Klantenservice op maat. Nederlandstalige debuutroman van het jaar. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans. Hannelore Bedert wint de publieksprijs.


Twee trappen af, op de tast de woonkamer in. Het bronzen beeldje staat waar ik het gisteravond heb achtergelaten: op het dressoir. Dat leek me de beste plek, omdat ik het daar vanaf de bank het best kon zien.


De uil voelt koud en ik druk hem tegen me aan. Als u op zoek bent naar een bronzen uil , is het wellicht interessant, om meer over de mythologie die in verband wordt gebracht met dit bijzondere nachtdier te lezen. Uilen staan van oudsher voor wijsheid en mystiek. Een uil beeld voor in de tuin laat een onuitwisbare indruk achter.


Bronzen uil

Overdag slapen ze om ’s nachts op jacht te gaan. Daardoor is het een zeldzaamheid om ze overdag te spotten. De jury was onder de indruk van de uitgemeten zakelijkheid waarmee de auteur erin slaagt om wat onafwendbaar is, menselijk te maken’, zegt juryvoorzitter Jos Geysels. De auteur toonde zich verrast, schrijft AD. Bronzen Uil op Tak op Marmeren Sokkel.


Nieuw vanaf dit jaar is de samenwerking tussen het Willemsfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL). De winnaar van de prijs krijgt naast het bronzen beeld van een uil ook 5. Ook bij het behalen van een doctoraal, juridisch, afstuderen is dit uil beeld een passend cadeau. Ze werd unaniem als beste debuut naar voren geschoven door het vijfkoppige jurypanel. Bert Moerman wint de publieksprijs.


Bronzen uil

Dat heeft de jury zaterdagavond in Gent. Plaats dit artikel op mijn wensenlijst. De bronzen uilen vliegen uit. Ik heb onlangs de laatste hand gelegd aan de bronzen uiltjes die recent gegoten zijn in Gees.


De beeldjes zijn volgens de verloren was methode ‘live’ gegoten in de tuin van Beelden in Gees door bronsgieterij Custers. Nominaties zijn altijd mogelijk via de contactpagina van deze website. De Gids Hoe doe je dat nou, een boek schrijven?


Het boek is in maart al verschenen. Dat je dan maanden later een nominatie krijgt, is is heel leuk. Italie brons en marmer,in. In dit bronzen beeld krijgt de symboliek van wijsheid mooi vorm door de combinatie van de uil met de boeken. Volgens het AD was de auteur verrast.


Annemarie kon niet geloven wat de jury over het boek zei. Een origineel en bijzonder uniek cadeau om een geliefd persoon cadeau te geven of te schenken als veramelaarsobject voor b. Harry Potter-fans of uilen verzamelaars. Deze uniek brons handgemaakte set is hypo alergeen gestest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts