vrijdag 18 januari 2019

Steigerhout beschermen

Bespaar tot wel via kiesproduct. Het is een zachte houtsoort die absoluut beschermd moet worden tegen vocht, anders is je mooie tuinset, loungebank of bloembak binnen één seizoen vrijwel compleet vergaan. Het steigerhout kan behoorlijk goed tegen weersomstandigheden. Het hout is erg dik (namelijk 3cm dik) en een ander voordeel is dat het hout ook snel weer droog wordt.


Het snelle drogen van het hout is dan ook een van de redenen dat steigerhouten meubelen (mits goed geplaatst en goed gemonteerd!!) een behoorlijk lange levensduur hebben. Nano coating is dus helemaal kleurloos, de mooie kleur van het gebruikte steigerhout blijft dus in tact. NANO-COATING VAN DE HOUTTWIST Bescherm uw meubel tegen vocht en vlekken met Nano-Coating, dit product kunt u zelf aanbrengen. Tot voor kort geleden, waren er weinig mogelijkheden om steigerhout ‘kleurloos’ te behandelen.


Het behandelde steigerhout kan eventueel voorzien worden van een decoratieve laag als verf of beits. Het is belangrijk om steigerhout te beschermen tegen vocht en andere weersomstandigheden. Het is dus belangrijk om je steigerhout te verven, beitsen of met olie te bewerken. Uw steigerhouten plantenbak staat na de behandeling volledig beschermd tegen alle weersinvloeden in uw tuin. Overigens helpt Woodcon de plantenbak vrijhouden van vuil, algen, mos en houtzwammen.


Steigerhout beschermen

Met Woodcon bent u gegarandeerd van een duurzaam en beschermde steigerhouten plantenbak. Begrijpelijk dat u uw tafel van steigerhout wilt beschermen tegen vlekken en vloeistoffen. U kunt hiervoor het beste een coating op basis van nanotechnologie aanbrengen over de grey wash.


Een nano coating beschermt houten oppervlakken langdurig tegen water, vuil, vet en olie en kunt u zonder problemen afnemen met een natte doek. Is het nodig om steigerhout te behandelen en wat zijn de verschillen tussen het oliën, beitsen en verven van steigerhout ? Ja, het is nodig om steigerhout te behandelen. Een behandeling met een olie, beits of verf beschermt uw hout tegen vocht, vuil, schimmels en Uv-licht.


Steigerhout beschermen

Deze afwerking beschermt goed tegen vocht en is kleurloos, zodat de oorspronkelijke kleur van steigerhout behouden blijft. Zeer geschikt dus voor tuinbanken en loungesets. Hoe ga je het meubel gebruiken? In dit artikel alle informatie over het behandelen van steigerhout.


Verouderd steigerhout is gedompeld in een bad waardoor de kleur (op waterbasis) in de planken is getrokken, dit geeft een natuurlijk verouderde uitstraling aan de planken. Deze planken zijn ruw en oorspronkelijk nieuwe steigerdelen waardoor de planken vrij zijn van schroeven en spijkers. Woodseal Pro zorgt tevens voor een brandvertragende werking. Ik heb deze producten gebruikt voor mijn steigerhouten tafel.


De tafel wilde ik graag een onbehandelde uitstraling geven, maar wel graag behandelen zodat de tafel langer mooi zou blijven. Na het raadplegen van de site van meubelproducten. Als je niet zo gecharmeerd bent van vergrijsde houten tuinmeubelen dan zijn daarvoor veel producten in de handel om het hout te ontgrijzen.


Na het ontgrijzen moet je het hout wel goed beschermen tegen de zon en vocht. Mocht je het hout willen beschermen tegen vlekken (bijvoorbeeld op een tafelblad) dan kun je het afwerken met Abbondanza vernis, transparante verniswas of boenwas. Let op: Abbondanza zijdeglans vernis en de transparante verniswas zijn tevens geschikt voor buiten, boenwas kun je alleen binnen gebruiken.


Steigerhout beschermen

Dit echt goede coating ik ben nu al aan mijn 4e liter toe. Steigerhout afwerken en beschermen. Alles wat ik er mee behandeld heb ziet er geweldig uit en het water loopt er gewoon af.


Ik heb een terras van steigerhout gemaakt eerst met lagen white wash en toen 2x nano protector kost even wat moeiten maar resultaat is er dan ook naar. Als meubelmaker werk ik al jaren met hout impregneermiddelen, helaas moesten deze altijd na een jaar of opnieuw worden aangebracht. Bij steigerhout blijft het natuurlijke vergrijzingsproces behouden.


Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout vergrijst elke houtsoort door aanraking met water en zonlicht. Met name buitenshuis gaat dit proces zeer snel. Op deze afbeelding is goed te zien dat dit proces erg snel gaat.


Denk er dus goed om bij het werken met onbehandeld hout dat u het hout zeer snel beschermd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts