vrijdag 31 maart 2017

Zamiokulkas

Zamioculcas Zamiifolia planten ook wel bekend als de Emeraldpalm. Deze kamerplanten verbruiken weinig water en staan hierdoor het liefst weken droog. De zamioculcas wordt nog maar sinds ’gekweekt. Nu kom je deze exotische plant steeds vaker tegen. Ze oogt mooi én dat zelfs als je niet begenadigd bent met.


We willen de productrecensies graag met je delen, maar daarvoor moet je toestemming geven voor de functionele cookies.

Zamiokulkas groeit langzaam, bereikt meestal meter op volwassen leeftijd. De plant wordt getransplanteerd als het uitgroeit tot een grote container, waarbij de oude grond wordt vervangen door verse aarde. Niezwykle popularny w Polsce zamiokulkas może być rozmnażany na trzy sposoby.


Oto jak należy go rozmnażać przez ukorzenienie liści. Presádzať by sa mal zamiokulkas každé roky. Prípadne každý rok meniť substrát, aby rastlina dostávala nové a čerstvé živiny.


Tento úkon je však potrebný aj z dôvodu toho, že rastlina narastá a kvetináč, ktorý stačil na začiatku už teraz možno nebude postačujúci. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se objevil jen před pár lety, ale rychle si vydobyl své místo na slunci.

Užitečné rady nejen pro začátečníky najdete i na videu v úvodu článku. Ak mu chcete dopriať, primiešajte do neho trošku rašeliny a piesku k odľahčeniu. Otužilec z donútenia V chladnejších mesiacoch roka nezabúdajte, že zamiokulkas je citlivý na nízke teploty. It is a tropical perennial plant native to eastern Africa, from Kenya south to northeastern South Africa. Bright light is good but not essential.


Watering: Allow the soil to become dry at the top to the touch between watering and do not over water. Wybacza wiele błędów uprawy i nie domaga się specjalnego traktowania. Mimo wszystko, pewne zasady zawsze obowiązują - a te poznacie w naszym krótkim filmiku. Právě kvůli tmavě zbarveným listům se mu často přezdívá zamiokulkas havran.


Kaip kambarinis augalas plačiai paplitęs zamijalapis zamiokulkas. It is normally evergreen, but becomes deciduous during drought, surviving drought due to the large potato-like rhizome that stores water until rainfall resumes. V současnosti je zamiokulkas jednou z nejoblíbenějších pokojových rostlin.


Péče o něj nezabere příliš času, a proto je vhodným řešením i pro ty, kteří si netroufají žádnou rostlinu pěstovat, protože na ni nemají čas. Jak tedy o zamiokulkas pečovat? De indoor-bloem van Zamioculkas is een groenblijvend krui maar tijdens een droogteperiode kan het zijn blad afschudden om de verdamping van vocht te verminderen.


Je to sukulentní, vytrvalá bylina s krátkým. De bladeren van de kamerplant zijn zamiokulkas - lang, ontwikkel ontleed en direct van de grond groeien. Zijn romp bevindt zich onder het oppervlak van de gron zoveel mensen geloven ten onrechte dat de bladeren stengels zijn.

Ze groeien strak tegen elkaar aan en vormen een rozet. Použijte běžný substrát pro pokojové rostliny, smíchaný s trochou písku. Na dno květináče je dobré přidat drenáž ve formě kamínků či keramzitu, aby kořeny v případě hojné zálivky nestály ve vodě.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts