De Lentekomkommer is een lichtgroene komkommer van midi formaat met een bijzonder frisse smaak. Oer-komkommers zijn totaal anders van kleur, geur en smaak dan de gangbare komkommer uit de supermarkt. Ze zijn om te beginnen groter en dikker. De schil van deze komkommers heeft een wat bittere smaak.
Bio komkommers zijn komkommers die geteelt worden zonder bestrijdingsmiddelen. De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. Onze vers geoogste komkommers kunnen we op eigen locatie gelijk verpakken of sealen.
Als je op zondagavond 20u op ‘actief’ staat rekenen we op jouw komst! We kopen daarmee heel precies in om verspilling tegen te gaan. De teler daar in de buurt ging met pensioen en stopte met de oerkomkommer , dus werd mij gevraagd of ik dat over kon nemen.
De teelt van de biologische oerkomkommer is redelijk goed te doen. Dat zegt Rini Hopmans, biologische teler in Bergen op Zoom. Hij deed een proef met honderd planten van deze nieuwe komkommersoort.
Volgend jaar wordt het areaal oerkomkommer in Nederland voorzichting opgeschaald. Is de oerkomkommer zo oud? De werkelijheid is net wat prozaïscher. De oerkomkommer is eigenlijk gewoon een komkommer zoals onze grootouders die aten.
Maar om verwarring te voorkomen met het smakeloze waterige ding dat we tegenwoodig een komkommer noemen is het woord oer- er voor gezet. In navolging op het ‘Wild Wonders’ concept voor tomaten zijn onderzoekers en bedrijfsleven op zoek gegaan naar oorspronkelijke komkommervarianten. In het project ‘Vergeten soorten, nieuwe marktpotenties’ zijn soorten komkommerachtigen van over de gehele wereld verzameld. In januari zet Hopmans opnieuw oerkomkommers, dan op 1m2.
Hij is daardoor lekker stevig en smaakvol. Wij hebben hiervan altijd wel een potje in de koelkast staan, om het door salade te mengen of te eten bij een pittige curry. Komkommer is voor velen vaak een key ingrediënt in de salade. Dikke ovale vruchten met stekels aan de buitenschil, in eetbare toestand geelgroen van kleur (10x15cm).
Het zeer sappige vruchtvlees smaakt naar. Jarenlang bleef het stil rond deze vergeten komkommersoort, maar na testen vorig jaar is deze innovatie weer helemaal terug. Maak snel en gemakkelijk je eigen Griekse tzatziki.
Een frisse dip met yoghurt en komkommer. Ontdek dit authentieke tzatziki recept! Javascript is uitgeschakeld. Delhaize gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Delhaize. Ook Groot-Brittannië heeft belangstelling, aldus de universiteit.
De donkergroene vrucht met een dikke, stekelige schil, die oorspronkelijke in Azië voorkwam, is geselecteerd uit primitieve komkommerrassen. Als verpakking is voor de Lentekomkommer een flowpack en een banderol (een soort sigarenband) ontwikkeld , waarin twee stuks verpakt werden. Oerkomkommer ’ en ‘Lentekomkommer’ (in het Duits: Urgurke en Frühlingsgurke). Voor de oerkomkommer is een banderol ontworpen (één stuk per verpakking). Kies de maaltijdbox die bij het best jou past en ontvang gezonde en biologische ingrediënten voor heerlijke maaltijden bij jou thuis.
Palmkool (Brassica oleracea var. palmifolia) is een tweejarig, winterhar eeuwenoud bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en een typische. Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland.
Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.