vrijdag 20 januari 2017

Matte vernis over krijtverf

Polyvine de vernis voor watergedragen verf zoals krijtverf kalkverf en Chalk Paint. Kies uit producten vanaf € 395. Wilt u Matten op Maat gemaakt? Vraag hier Vrijblijvend een Offerte aan. Overstappen kan alleen vandaag nog!


Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Heb jij ook vragen over het gebruik van was of vernis , of weet je soms niet welke afwerking je moet kiezen? Hoewel krijtverf gewoon afneembaar is met een vochtig doekje en een mild reinigingsmiddel, is het in bepaalde gevallen beter om de verf af te werken.


Krijtverf en vlekgevoeligheid. Extra matte vernis daar zijn wij al jaren lang naar op zoek voor het afwerken van meubels en keukens. Maar bij de meeste vernissoorten zal een natuurlijke verf als krijtverf , kalkverf, acrylverf of Annie Sloan Chalk Paint gaan verkleuren. En dat is uitermate zonde voor je resultaat. Voor mensen die de vernis was over onze krijtverf gebruiken , is het net ietsje anders.


Matte vernis over krijtverf

Op meubels echter wordt de krijtverf vaak afgewerkt met een (meestal) matte vernis , een boenwas of een wasvernis. Wordt dat niet gedaan dan grijpt de verf snel vuil aan. Regulier ontvetten en licht opschuren volstaat.


Wax of vernis is niet perse nodig. De Mia Colore krijtverf is afneembaar. Dat houdt in dat het met een vochtige doek af te nemen is.


Matte vernis over krijtverf

Wil je het meubelstuk optimaal beschermen dan kun je deze voorzien van Matte vernis. De pigmenten in de Mia Colore verf zijn voorzien van mineralen. Het stuk is dan afwasbaar! Maar heb je bijvoorbeeld de eettafel behandeld met krijtverf , dan is het wel praktisch om deze een nabehandeling te geven met een matte vernis.


De krijtverf als eerste laag, geeft je iets meer open tijd (dus tijd om te corrigeren) dan als je het op onbehandeld hout aan zou brengen. Dat neemt niet weg dat je er heel lang over moet gaan doen, want deze vernis was hecht zich vrijwel direct aan onze krijtverf. Hoe lichter de kleur, hoe lichter ook de vernis was op kleurt. Hoewel je krijtverf gewoon kunt afnemen met een mild schoonmaakmiddel kan het in sommige gevallen beter zijn om de verflaag af te werken. Tafelbladen, werkbladen, kindermeubels e. Lifestyle Vernis Mat is het meest geschikt om te gebruiken over krijtverf of muurverven en is vooral nuttig wanneer je een tafel of ander meubelstuk hebt.


Matte vernis over krijtverf

Informatie over de aanbieding wordt verstrekt door. Abbondanza extra matte vernis is een watergedragen, niet vergelende vernis met ingebouwde verharder. Ideaal voor een super matte afwerking op geverfde of houten meubels, krijtverf , muren en vloeren e. Vernis extra mat is geurarm, slijtvast, elastisch en snel drogend.


Ten onrechte zien wij dat Lacquer ( matte vernis ) vaak gebruikt word voor meubels. Als u meubels afwerkt met Annie Sloan Soft Wax is dat sterk genoeg en voldoende duurzaam. Alleen bij zeer intensief gebruik zouden wij Lacquer gebruiken.


Bij tafels raden wij u wel aan vernis of decorateursvernis te gebruiken. Na laag isolerende verf kan men de krijtverf opzetten. Een was of een matte (decoratie) vernis geeft alsnog een mooi patin, heel anders dan een matte lakverf! Door de matheid blijft er makkelijk vuil achter. Is krijtverf hetzelfde als schoolbordverf?


Nee, krijtverf is een soort muurverf, maar dan matter. Hoe kan ik krijtverf een extra beschermlaag geven, bijvoorbeeld op de wand in de keuken of op een meubelstuk? Gebruik de Amazona Ecofinish, een ultra matte vernis. Eventueel nog een keer vernissen voor een nog gelijkmatiger oppervlak, dit kan na ca.


Houd je van een matte natuurlijke look, dan is krijtverf jouw verf. Dat geeft een prachtig mat en poederachtig effect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts