maandag 23 december 2019

Verschil muurverf en latex

Voor de laagste prijs op Beslist. Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Muurverf en latex : eigenlijk hetzelfde.


Tussen ‘normale’ muurverf en latex van nu zit vrijwel geen verschil.

De term ‘ latex ’ wordt nu puur gebruikt als productnaam in plaats van als verfsoort. Zo zijn Histor Superlatex en Sigma Sigmatex Superlatex beide ontwikkeld op basis van kunstharsdispersie. En is dus ook een soort muurverf.


Veegvast is nog steeds te koop, maar minder goed dan latex en andere moderne muurverven. Veegvast is in water oplosbaar (ook als het jaren zit) en dus geheel niet afwasbaar. Omdat er tegelijkertijd net zoveel muurverf producten op de markt zijn die deze term niet in de naam hebben, rijst al snel de vraag: wat is het verschil tussen muurverf en latex verf? Vroeger werd er veel latex gebruikt als opvolger van de kalkverf, Latex verf was echter op een rubber basis en later ging dit over naar een sterkere kwaliteit genaamd de huidige muurverf.


In de doe het zelf branche zie je nog steeds beide termen in gebruik.

Wat is het verschil tussen muurverf en latex ? Het antwoord is simpel: er is geen verschil ! Deze producten zijn namelijk hetzelfde. De een noemt het muurverf , de andere latex. Benieuwd waar de term latex dan vandaan komt?


U leest het in dit artikel. Ook een aantal tips om een goede muurverf uit te kiezen. In het schildersjargon is muurverf met terpenine verdunbaar en latex met water. Latex is het bindmiddel en dat wordt ook in de meeste muurverven gebruikt. Eigenlijk is muurverf een verzamelnaam voor alle verven die geschikt zijn voor muren.


Er is dus vooral een verschil in prijs en in kleurstelling. Latex is meestal maar in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar, terwijl hetgeen dat muurverf genoemd wordt in meer kleuren te mengen is. Deze muurverf kan waterschades aan, en van bepaalde kwaliteit ook over poederende ondergronden gezet worden.


Nadeel: niet in kleuren te krijgen en er kan alleen weer met dezelfde terpentinebasis overheen geschilderd worden. En , niet te vergeten, relatief hoge kosten doordat deze muurverf nou eenmaal duurder is dan latex. Verschil tussen muurverf en latex.

Toch klopt die vergelijking niet helemaal. Niet alle muurverven hebben dezelfde basis als latex. Latex is een oplosmiddelvrije, waterbasis emulsieverf, die weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen.


Latex spuiten (of airless spuiten) is simpel gezegd muurverf spuiten – hiermee wordt dus geen nieuwe structuur aangebracht. Structuurverf is niet verfspuitbaar – dat wordt middels sauzen opgebracht – met latex spuiten wordt de ondergrond dus enkel voorzien van een nieuwe kleur. Op die manier kunnen we je goed adviseren over de mogelijkheden en de beste muurverf. De traditionele latex verf was goed duurzaam en bood bijvoorbeeld bescherming tegen vegen en vlekken, omdat je de verf goed kon schoonmaken. Dat kan ook met moderne muurverf , zonder dat er sprake is van latex.


Latex verf is, samen met acrylaatverf, de meest gebruikte verf voor binnenmuren. Lees hier meer over de voor- en nadelen en prijzen van latex muurverf ! Is dit alleen zichtbaar in de eindafwerking? Spackspuiten is het aanbrengen van een kleurlaag met hierin een duidelijk voelbare en zichtbare korrel. Latex spuiten is een gladde muur- en plafondafwerking met latex muurverf en heeft dit korreltje niet.


Deze soort muurverf is het meest geschikt voor bijvoorbeeld keukens, badkamers en het trapgat. Over het algemeen ruimtes die snel vuil worden en dus vaker schoongemaakt worden. Vind de beste selectie verschil muurverf en latex fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit verschil muurverf en latex voor de dutch luidspreker. Is een budgetverf voor de muren per definitie een slechtere muurverf dan van een A-merk?


Deze vraag wordt veel gesteld door doe-het-zelvers en dat komt ook doordat je uit steeds meer verschillende merken budgetverf kunt kiezen. Neem Histor Monodek en Flexa Powerdek Muren en Plafonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts