donderdag 26 december 2019

Witte vernis

Onze witte verniswas is ideaal voor een whitewash effect op onbehandeld hout of om een laag krijtverf te bleken. Ik heb namelijk een dressoir kleur ( oranje) achtig. Bescherm en respecteer de natuurlijke houtkleur van je meubelen met de Vmeubelvernis houttint. De vernis is bestand tegen krassen, schokken, vlekken en water en geeft je hout een zijdeglanzende afwerking.


Bovendien geef je met de vernis het hout kleur en bescherming in keer.

In deze reeks zijn verschillende houttinten beschikbaar. Persoonlijk ben ik niet zo voor olie op een trap, maar ik heb een olie van bij Colora gebruikt om enkele zichtbare dakbalken in een witte schijn te oliën. Blanke lak: vernis , parketlak, vloerlak. Wil je het hout beschermen, maar de kleur niet wijzigen dan neem je een blanke lak.


Deze lakken worden veel gebruikt voor het lakken van een parketvloer. Door te vernissen bescherm en kleur je tegelijkertijd. Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels, van bijvoorbeeld hout, een mooi uiterlijk te geven.

In tegenstelling tot lak (in de volksmond vaak verf genoemd) en vernis dringt beits gedeeltelijk in het hout. Beits, oliën en vernis kopen bij GAMMA. Beitsen is in essentie het aanbrengen van een extra laag op hout die bescherming biedt tegen vocht en groene aanslag. Bij donkere verfkleuren kan bij of meer lagen matte vernis een witte waas geven. Dit voorkom door OF een beetje van de verf door de vernis te mengen OF eerst een zijdeglans of hoogglans vernis te gebruiken en as als laatste laag de heel matte.


Polyvine verniswas wit 5ml combineert de duurzaamheid van een vernis maar ook met het zijdeglansgevoel van een traditionele was. Ook beschermt het alle houtsoorten met een duurzame film tegen water en hitte. De vernis was beschermt en versterkt ook een hele reeks oppervlakken (inclusief muren) waar een traditionele eindlaag nodig is.


Negatieve drukregeling met witte inkt en kleureninkt. Gebruik van niveausensor met meerdere segmenten, 8-voudig inktonafhankelijke volumeweergave. Aangepaste witte inkttijd en stoptijd werken met allerlei soorten inkt LED verlichting. Keur schijnwerper LEIDENE lichtbron goed. Voor de voorbereiding heb je schuurpapier, een stofborstel, een afdekzeil, een niet-pluizende doek, afplaktape en ontvetter nodig.


Vernis is daarentegen een oplossing die vaker voor hout binnen wordt gekozen. Net zoals beits laat vernis nog de houtstructuur zichtbaar. Maar net zoals lakverf heeft hout vernis heeft wel die harde beschermde eigenschap.

Vernis is heel kras- en slijtvast en vernis beschermt tegen verkleuring door uv-licht. Kieren de zijwangen van de trap bij de aansluiting aan de muren, dan kunt u deze eerst kitten met een acrylaatkit. Kies een witte acrylaatkit bij een dekkende afwerking en eventueel bruine kit bij een transparante afwerking (beits of kleurbeits).


De voordelen van vernis , maar de karaktervolle uitstraling van was: watergedragen verniswas wit. Het is bovendien watervast, duurzame, vlekbestendig en hittebestendig. Bovendien hoef je verniswas niet af te werken. Een vernis legt een transparante, stevige film op het hout en biedt dus de sterkste bescherming voor binnenhout.


Verniswas beschermt (en kleurt) alle houtsoorten. Vernis beschermt je hout tegen vlekken, krassen en slijtage. Vernis is geschikt voor de afwerking van je trap, meubels en parket.


Je hebt ruime keuze uit matte of zijdeglanzende vernis. Deze extra matte vernis is bijna onzichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts