vrijdag 6 december 2019

Schimmel in de douche

Hoogste Kwaliteit, Laagste Prijs Bij Megadump. Bestel of kom langs in Tiel! Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Schimmels in de badkamer: wat te doen?

Iedereen heeft wel eens last van schimmels in de badkamer. Vaak vragen wij ons dan af of deze schimmels schadelijk zijn voor de gezondheid. Hoe komen deze schimmels in de douche terecht en waarom groeien de schimmels nou juist op die plek? Met soda, chloor of met een speciaal anti- schimmel middel.


Welk middel je het beste gebruikt, hangt af van de plaats waar de schimmel zich bevindt en de mate van vervuiling. Lees al onze verwijder tips voor een schimmel vrije badkamer. Zowel voegen als douche - MijnKluswijzer.


Drie soorten vuil bedreigen onze douche behoorlijk: kalk, stof en schimmel.

Vooral de laatste is een probleem, omdat het een ziekmaker is. Schoonmaken is daarbij een esthetische kwestie, want een vieze douche ziet er punt a. Daarom is het belangrijk om regelmatig de douche te reinigen. Waarom groeit zwarte schimmel zo goed in de badkamer?


In ruimtes waar het altijd vochtig is, zoals dus de badkamer, of waar vochtproblemen aanwezig zijn als opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekkages of te veel condens, is de zwarte schimmel op zijn best. Het is niet enkel schadelijk voor de gezondheid maar ook zeer vervelend. Schakel de ventilatie in de badkamer in wanneer je een bad of douche neemt.


Badkamerventilatie werkt erg goed om de luchtvochtigheid in de badkamer te verlagen. Daarnaast kan schimmel ook kitranden aantasten, omdat deze kitranden redelijk zacht zijn en derhalve geschikt zijn voor de schimmel om zich in te nestelen. Verder zijn schimmels te vinden op plekken waar afvalwater wordt afgevoerd zoals het doucheputje, de afvoer van het bad en het badmeubel.


Als je schimmel in de badkamer hebt, pak dan een spons met pure chloor, en wrijf dit op de schimmel. Niet afwassen, vrijwel direct verdwijnt de schimmel. De grootste collectie douches vind je hier! Douches tegen de laagste prijzen.


Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. De donkere schimmels in de badkamer zijn ongezond en moeten verwijderd worden.

We raden je aan om je badkamer regelmatig schoon te maken en te controleren op schimmelvorming. In dat geval komt er ook veel extra vocht in de lucht terecht, maar het is minder merkbaar dan na bijvoorbeeld een lange, warme douche. Tip 9: Controleer of de isolatie goed is aangebracht. Soms ontstaat schimmel doordat isolatie verkeerd is aangebracht. Dan kun je ventileren wat je wil, maar verschijnen de donkere plekken toch wel.


De schimmels kunnen in groten getale ook symptomen van allergische aard veroorzaken, zoals rode ogen, keelpijn, roodheid van de huid en geïrriteerde slijmvliezen. Daardoor wordt de blootstelling hoger. Het functioneren van de kitvoeg wordt niet beïnvloed als er schimmel in zit. Maar het ziet er niet altijd even mooi uit en daarom wil men het vaak verwijderen.


Voorkom schimmel in de kitlaag. Net zoals de schimmels op muren en plafonds is de oorzaak van schimmel. Blijf dit procedé herhalen tot de schimmel volledig verwijderd is. Is de schimmel nog niet weg, dan kun je zoals bij de voegen gebruik maken van bleekwater.


Je dient altijd water te gebruiken. Hier vind je de oorzaken van muurschimmels en hoe je ze moet bestrijden en voorkomen. Voor de badkamer gebruik ik een dweilstok met een schone dweil er om heen.


Ik maak de dweil nat met water en azijn. Daarna dweil ik de tegels langs de muren. Nadrogen met een schone doek (ik ben dol op microvezels) en het glimt weer kalkvrij tegen je op.


Doe ik daarna met het lapje waar ik de muren mee afdroogde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts