woensdag 28 september 2016

Strelitzia kamerplant

Strelitzia kamerplant

Deze prachtige kamerplant komt van nature voor in Zuid-Afrika en komt uit de Musaceae familie. Dit komt door zijn prachtige bloemen die een horizontale bloeiwijze hebben en ontspringen uit een schutblad. Met zijn grote groene bladeren geeft hij jouw interieur een echte jungle-vibe. Met deze tips geniet je jarenlang van een mooie plant met bijzondere.


Strelitzia is een prachtige sierplant voor in de woonkamer. Deze bloemen lijken op de kop van een paradijsvogel, vandaar de Nederlandse naaWitte paradijsvogelbloem. Prachtige kamerplant strelitzia nicolai met pot.


Wegens vertrek naar het buitenland moet ik helaas afstand doen van deze prachtige plant, inclusief pot (polystone). Het is een van de meest exotische bloemen die je als kamerplant of als snijbloem in de meeste tuincentra zal vinden. Staat prachtig in elk interieur, of u nu groot of klein woont. Deze kamerplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wordt ook wel witte Paradijsvogelplant genoemd. De strelitzia is een van de meest exclusive kamerplanten.


Strelitzia kamerplant

De prachtige kamerplanten hebben hun oorsprong in Zuid-Afrika. Het is een kamerplant die het goed doet op een standplaats met veel licht. Alleen bloeit hij als kamerplant niet snel. Buiten bloeit hij pas rond de meter en vanaf een jaar jaar.


Maar door zijn enorme bladeren zal hij altijd een voordeel hebben op zijn collega- kamerplanten. Hoe meer bladoppervlak een plant heeft, hoe meer zuurstof hij kan produceren namelijk. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe kun je ze vermeerderen, wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent de Paradijsvogelbloem.


Strelitzia kamerplant

Zijn grote bladeren die als een waaier omhoog groeien geven een enorm gave uitstraling in elke ruimte. Verkleurde of verdorde bladeren? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig.


Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. De grote veerachtige bladeren zorgen voor uw eigen jungle in huis. Er zijn weinig kamerplanten die een zo mooi gekleurde en aparte bloem hebben. Ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, paradijsvogelplant of bird of paradise. Als de plant in bloei staat, heeft hij prachtige bloemen.


Deze binnenplant is een bijzondere blikvanger in huis. Absoluut de meest populaire kamerplant van dit moment! Te zien in alle bekende woonbladen en veel gebruikt door interieur stylisten, helemaal hip en trendy. Juist daarom zijn wij zo trots dat we deze mooie planten kweken en verkopen. Voor iedereen zijn wij zeven dagen per week open, maar alleen op afspraak!


Met bloeiende kamerplanten breng je kleur in je interieur. Sommige kamerplanten bloeien slechts een paar weken en andere meerdere maanden achtereen. Koop nu en betaal pas over dagen! De plant gaat in het voorjaar bloeien en blijft dan een paar maanden in bloei.


Deze bijnaam heeft de plant te danken aan een ritueel wat voornamelijk in Zuid-Afrika plaats vindt. Een ouder exemplaar van deze plant kan prachtige diepblauwe en oranje bloemdelen produceren. Een prachtige hoge kamerplant dus!


Dit komt omdat het een mooie kamerplant is en die grote bladeren zijn heel indrukwekkend. Kijk snel in onze shop voor meer informatie over deze. Hi Irma, dit hangt er een beetje vanaf welk soort strelitzia je hebt.


De Nicolai zal niet snel bloeien, pas wanneer deze plant groter dan meter is. De Reginea kan wel bloemen krijgen maar dat verschilt per kweker waar ze vandaan komen. Deze plant bloeit overigens in de herfst in tegenstelling tot de meeste kamerplanten die in de lente bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts