vrijdag 15 januari 2016

Planten voortuin zuiden

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz?


Bekijk nu het assortiment. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more!

Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier alle aanbiedingen. Naar achteren toe wordt de beplanting steeds hoger.


Heb je een kleine tuin, dan kun je het beste voor planten met een lange bloeitijd kiezen, zoals ooievaarsbek (Geranium). Omdat de tuin op het zuiden bij de zomerse dag erg warm is, is het creeeren van schaduwplekken in de tuin erg belangrijk. Natuurlijk zijn daar tal van mogelijkheden voor zoals het planten van bomen en struiken.

Maar ook zaken als: blokhut of tuinhuisje of veranda, een carport of rijk gevulde pergola kunnen zorgen voor schaduw. Onze voortuin ligt op het zuiden en daar staat dus de hele dag de zon te branden. Alle planten die we er neer gezet hebben, overleven het niet. Kies geen planten waar je elke dag de uitgebloeide bloemen moet uitknippen als je er geen tijd voor hebt.


Laat jij een tuinarchitect een voortuin ontwerp maken, dan vraag je hem een ontwerp te maken van een onderhoudsvriendelijke tuin. Kies voor planten die niet te hard groeien en neem geen heg die je vaak moet knippen, er zijn genoeg. Een appelboom die een groot deel van de dag in de schaduw blijft staan, groeit minder snel en heeft kleinere vruchten dan zijn collega die wel in de zon staat.


Het feit dat je echt áltijd zon in je tuin hebt, kan in een goede zomer ook een nadeel zijn. Planten en bloemen hebben water én zonlicht nodig. Omdat de voortuin vaak wat kleiner is moet je rekening houden met het formaat van de bomen en planten. Kijk er bij aankoop naar hoe groot de plant wordt.


Een boom moet uiteindelijk wel qua breedte en hoogte in verhouding zijn met het huis. Ook is het belangrijk rekening te houden met de plek waar je de plant of boom kwijt wilt. Meer dan 4groenblijvende en wintergroene vaste planten online te koop bij Tuinplant.


De vaste plantenwebshop van Nederland! Snel thuis bezorgd en groeigarantie. Op het zuiden is een tuin met veel stenen leuk en dan planten die goed tegen droogte kunnen.


En wat reina zegt je hebt heel veel verschillende geraniums die het ook goed doen in de zon.

Verder kan je ook gaan werken met wat struiken bv gelderse roos en kardinaalsmuts. Een border op het zuiden krijgt vaak langdurig de zon. Er zal dus in ieder geval regelmatig water gegeven moeten worden. Het is dus belangrijk om voor planten te kiezen welke een plaatsje in de volle zon kunnen verdragen.


Een balkon of terras dat op het zuiden ligt, krijgt veel zon. Voortuin met vooral groene structuren, zoals leibomen (leipeer), hagen (haagbeuk) en haagjes (Buxus). Door het gebruik van gesnoeide beplanting krijgen voortuinen een stijlvolle en rustige uitstraling. Hier en daar kunnen bloeiende planten worden toegepast voor wat meer seizoensbeleving.


Ondanks het feit dat sommige meer aandacht vragen, geven ze een waaier aan schoonheid terug. Vele hebben prachtige bloemen, zaden en daarenboven nog een fantastische geur. In de winter zijn vele afgestorven, maar dat afgestorven plantmateriaal kan zeer decoratief zijn.


Kortom, van vaste planten kan je jaarrond genieten. Weelderige tuinen staan vol bloeiende planten , wuivende siergrassen en heesters en bomen met mooi blad. Je moet er wel wat werk in steken, maar het resultaat kan verbluffend zijn. In de weelderige tuin komt de schoonheid en dynamiek van de natuur tot uiting. Zelfs als je voortuin niet groter is dan een reepje tussen trottoir en voordeur, dan nog kun je er een opvallende binnenkomer van maken.


Per slot van rekening is je voortuin wel het visitekaartje van je huis. Een ander misverstand is dat een tuin naar het zuiden gericht moet zijn om optimaal van de zon te kunnen genieten. Ook in een tuin die een andere richting op wijst, is er altijd ruimte voor de zon. Alles heeft hier te maken met creatief ontwerpen.


Deze plantenborder is gesitueerd op het zuiden en ligt eigenlijk de hele dag in. Een erg droog stuk tuin kan moeilijk zijn om goed in te planten. Zandgrond heeft de eigenschap dat het geen water vasthoudt. Vooral stukken tuin op het zuiden met erg droge grond of plantstroken langs een gevel op het zuiden vragen om beplanting die goed tegen de droogte én de soms brandende zon kan. Ik heb een tuin die volop op zuiden lgt.


Veel bestrating en bloembakken heb ik. Kattenkruid (Nepeta) is ook ijzersterk. Mooie planten voor in volle zon Heb je een tuin met veel zon, dan heb je geboft.


Dat wil echter niet zeggen, dat je íedere plant een plezier doet met een plaatsje in de zonneschijn: je moet wel weten welke planten en bloemen geschikt zijn voor een zonnige standplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts