donderdag 14 januari 2016

Olijfboom op balkon

Bekijk ons gehele assortiment online. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Laatste kans om over te stappen.


Altijd korting op je basisverzekering.

Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging. Dan is een olijfboompje de ideale oplossing. De olijfbomen zijn ideaal voor iedere tuin. Je kunt ze in potten planten en op het terras zetten, maar ze kunnen ook gewoon in volle grond geplaatst worden.


Deze mediterrane plant is een echte sfeermaker op je terras. Deze plant zorgt voor een mediterrane sfeer op je terras.

Let op : Alle planten zijn uniek, waardoor de geleverde plant licht kan afwijken van de afbeelding. In Griekenland en het Italiaanse Toscane zijn ze er dol op , olijfbomen ! Maar ook in jouw tuin voelt de olijfboom zich helemaal thuis. Je kunt ze in kuipen planten en op het terras of op het balkon zetten, maar ze kunnen ook gewoon in volle grond geplaatst worden. Het creëert direct die fijne, warme, relaxte Mediterrane sfeer! Al enkele jaren is de olijfboom bijzonder in trek.


Ga je op vakantie in Griekenlan Spanje of Italië? De kans is dan groot dat je prachtige olijfbomen (Olea Europaea) ziet groeien! Een olijfboom kun je ook in jouw tuin planten of in een pot op je terras of balkon zetten. De Olea Europaea is namelijk prima geschikt voor het Nederlandse klimaat.


Tijdens extreme kou hebben ze wat bescherming nodig. Olijfboom op Stam Olea Europaea. Ze hebben een langzame, gestage groei en zijn gemakkelijk te onderhouden. Zet grijsbladige planten in potten en bakken.


Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde.

Ik heb een olijfboompje in een pot op mijn balkon staan. In veel olijfboom gaarden wordt druppelirrigatie toegepast, maar dat zorgt voor minder diepe worteling en daarmee grotere gevoeligheid voor droogte. Het is belangrijk dat de olijfboom aanslaat. Op zich is het niet nodig om een olijfboom te snoeien, maar vormsnoei kan worden toegepast.


Op zoek naar een mooie plant of een mooie boom? Dus je kunt lang genieten van een klein boompje op je balkon. Je hebt ook hele schattige, kleine olijfboompjes. Komt dat even goed uit: je maakt kans op twee olijfbomen (Olea Europaea) met Elho sierpot (– 1cm). Da’s mooi makkelijk, want dan hoef je ook niet meer na te denken over een pot.


De boom blijft het hele jaar door groen en geeft je tuin (of balkon ) een mediterraans tintje. Groot voordeel: de boom produceert eetbare olijven. De boom is sterk, wintergroen en kan de kou goed weerstaan. Bestel uw olijfboom online of kom ons grootse voorraad olijfbomen met uw eigen ogen bekijken op onze kwekerij in Overloon. Op een balkon of terras op het zuiden doen mediterrane planten (kruiden bijvoorbeeld) het vaak goed.


Ook halfstruiken zoals rozemarijn en lavendel houden van felle zon, de hele dag door. Daarom moet worden voorkomen dat de grond niet geheel uitdroogt. Af en toe beregenen is een vereiste. Let op , natte voeten is niet goed voor een olijfboom. De ideale vorm van een olijfboom is een stam waarop je – met wat fantasie – een vogelnest zou kunnen maken.


Controleer na de winter de olijf op dood hout en snoei dit vervolgens weg. Na de overwintering in een warme kas zijn olijfbomen gevoelig voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts