woensdag 13 januari 2016

Hout beitsen buiten

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Bespaar tot wel via kiesproduct. Nu kun je beginnen met beitsen.


Schilder altijd met de nerf mee, let er op dat je druppels meteen wegveegt.

Laat het hout na de eerste laag beits uur drogen. Tip: Om de beits bij de eerste laag dieper in het hout te laten trekken, moet je deze verdunnen met terpentine. Verhouding: delen beits op deel terpentine.


Hout beitsen is zo effectief doordat je ervoor zorgt dat het vocht wel uit het hout kan, maar er niet in. Wil je de natuurlijke look van hout behouden? Kies dan voor een lichte houtbeits of transparante houtbeits voor buiten. Tussen de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA vind je altijd een beits die bij je interieur past. Dit is de video van twee weken geleden, waarin ik met terpentine- beits werk (buitenbeits) op zácht hout.


De manier van beitsen werkt voor alle soorten beits.

Let er wel op dat beits op waterbasis veel sneller droogt, dus je kunt het beste gelijk met de doek de beits eraf kan wrijven als je een niet te donkere kleur wilt. Transparante beitsen beschermen het hout en waarborgen de oorspronkelijke kleur. Binnenbeits en buitenbeits. Je kunt beits voor meerdere doeleinden inzetten.


Buitenbeits is specifiek bedoeld voor het beitsen van hout dat voornamelijk buiten staat. Aan buiten schilderen besteden we veel aandacht. In dit artikel geven we aandacht aan de meest gemaakte fouten bij het buiten schilderen. Kies je daarentegen voor het dekkend schilderen van hout met verf, dan kies je voor de beste bescherming en het minste onderhoud. Zo vind je voor iedere toepassing de geschikte beits.


Zorg dat je voor je gaat beitsen de juiste spullen in huis hebt zoals alle rollers, kwasten en spatels. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht. Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout. Wilt u het milieu helpen, kies dan ten alle tijden voor hout en papier dat voorzien is van deze keurmerken. Voor hout dat u buiten wil gaan gebruiken, voor bijvoorbeeld de schutting, poort, tuinhuisje of speeltoestel, zijn er diverse mogelijkheden.


Het hout is goed bestand tegen regen, sneeuw, warmte, koude en andere invloeden waar je in Nederland mee te maken kunt krijgen.

Het is uiteraard wel belangrijk om de behandeling iedere paar jaar te herhalen, zodat je het hout kunt blijven beschermen. Een beits gaat minder lang mee dan een lak (voor buiten ). Verschil tussen binnen en buiten beits. Denk hierbij aan schuttingen, schuren, vlonders of tuinmeubelen. We denken met je mee over een eventuele houtrotvuller bij dekkende beits of kneedbaar hout bij transparante beits , zodat je de ondergrond op een goede manier kunt herstellen. Het is belangrijk om eventuele scheuren of kleine gaatjes in het hout eerst te herstellen, voordat je aan de slag kunt met de beits voor buiten.


Zo kunt zich laten inspireren door de verschillende kleuren, de dekkingsgraad van de beitsen en de wash effecten die er mogelijk zijn. U kunt ervoor kiezen uw hout of houtwerk buiten te voorzien van een glanzende of transparante beits of een nieuwe tint die goed past bij de look die u graag wilt terugzien. Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort.


Speciaal voor Douglas hout behandelen met beits hebben wij Remmers HK Lazuur. Dit is een soort beits , maar met veel meer beschermende eigenschappen. Gaat u hiermee Douglas hout beitsen , dan beschermt het Lazuur tegen vocht, blauwzwam, houtrot, schimmel en algen, UV straling en aantasting door wespen. Wat is hout beitsen en waarom is het een heel duurzame oplossing voor buitenhout?


Je wil houtverf kopen en je vraagt je af welke verf voor hout buiten nu de beste oplossing biedt? Overweeg dan zeker om je hout te gaan beitsen. Bescherm je hout duurzaam, zodat je er lang van kunt genieten! UV-stralen, regen, wind of temperatuurschommelingen, hout wordt aan veel invloeden van buitenaf blootgestel die het oppervlak scheuren, uitdrogen en gevoelig maken.


Onze beitsen , houtoliën en wassen beschermen tegen weer en wind en je kunt er verouderde oppervlakken mee opwaarderen. Licht hout kun je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier met olie donkerder laten opkleuren, zonder dat het hout zijn natuurlijke uitstraling verliest. Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft.


Beits voor hout en meubelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts