vrijdag 29 januari 2016

Hout buiten beschermen

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd!


Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht.

Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout. Hout is prachtig, levend materiaal. Het brengt een unieke sfeer met zich mee die ook buiten het huis zeer populair is. Maar hout krijgt buitenshuis veel te verduren en moet daarom goed beschermd worden om mooi te blijven.


Hoe sterk het kleurverschil zal zijn is afhankelijk van het absorberend vermogen van het betreffende stuk maar over het algemeen kan hiervoor een redelijke indicatie worden verkregen door het hout even nat te maken met water. Zonder een afwerklaag zou het hout er tijdens ieder seizoen anders uitzien. Dit komt omdat hout vocht op neemt of juist afstaat.


Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed alternatief voor beits.

Doordat de olie minder diep in hardhout dringt, wordt het hardhout ook minder goed beschermd door olie en krijgen vocht en vuil meer kans. Ondanks het zachte hout is douglas hout zonder behandeling goed buiten te gebruiken. Het hout zal verkleuren onder invloed van de weersomstandigheden. Het krijgt een grijzige tint.


Moet ik douglas hout behandelen? Bij douglas hout is het toch wel een heel interessante vraag of het hout überhaupt behandeld moet worden. De Galtane beitsen op basis van lijn- en ricinusolie zijn transparant en niet kleurloos, waardoor de houtstructuur altijd zichtbaar blijft, in tegenstelling tot bij een. Buiten beschermen ze langdurig tegen beschadiging van het hout onder invloed van licht en veroudering door weersomstandigheden.


Beschermen van tuinhout met buitenbeits en houtolie In de tuin worden voor diverse toepassingen zowel hardhout als zachthout gebruikt. Meestal is dat hout vooraf geïmpregneerd waardoor het beter tegen allerlei weersomstandigheden kan. Maar dan nog moet het regelmatig van een beschermlaagje worden voorzien. Daarom kan lariks prima onbehandeld buiten gebruikt worden, al is het zeer aan te raden om delen die in de grond verdwijnen wel te behandelen omdat deze langdurig aan vocht blootgesteld zijn. Het beschermen van deze delen van het lariks kan met bruinoleum (verkrijgbaar bij de bouwmarkt en doe-het-zelf-zaak).


Is het hout te zeer aangetast dan is het belangrijk om het hout goed te schuren. Houtbescherming voor terrassen. Minimaal jaar klaar met onderhoud.

Hout behandelen voor buiten - Behandel uw hout buiten met één van de producten van GRIPWOOD. Wie hout een bepaalde kleur wilt geven, zal eerst het hout verfklaar moeten maken. Niet elk middel is geschikt voor het impregneren van hout. Waartegen is het hout beschermd ? Tegelijkertijd maken deze producten hout waterdicht en verhinderen dat water het hout indringt en houtrot veroorzaakt. Sommige hout beschermers hebben ook ongedierte remmende mogelijkheden.


Deze producten helpen om houtworm, termieten en andere insecten welke hout eten buiten het hout te houden. UV-straling en kan ook de brandwerende eigenschappen van het hout verbeteren. Soms wordt ook het risico van aantasting door insecten beperkt, voor zover het hout volledig door een laag vernis of verf wordt bedekt. Het risico is dat door het werken van het hout schroeven in de meubelen gaan knappen, of complete meubelen krom gaan staan. Het is dan ook zeer belangrijk om het hout te beschermen tegen vocht.


Het is dus duidelijk dat steigerhout beschermd moet worden als het buiten gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren: 1. Ontdek hier hoe je je tuinmeubelen kan beschermen tegen alle weerselementen! Onze eiken tafels zijn ook zeer geschikt voor buiten in de tuin. Mijn top drie van houtverduurzaming voor buiten is: geen afwerking, daarna komt in de olie zetten en op drie staat: aanbranden. Ik onderzoek sinds vijfentwintig jaar hoe hout zich buiten gedraagt.


Hout beschermen door impregneren met Woodseal Pro is een duurzame en milieuvriendelijk methode om hout langdurig te beschermen. Door hout te impregneren wordt hout waterafstotend en waterbestendig. Geïmpregneerd hout hoeft niet geverfd of gebeitst te worden.


Hierdoor blijft de natuurlijke schoonheid van het hout behouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts