donderdag 15 augustus 2019

Voorjaarsbloemen tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Deze bolletjes zijn ideaal om tussen bladverliezende heesters en planten te zetten. Na de bloei sterven ze bovengronds af, dan worden ze uit het zicht onttrokken door de uitlopende planten. Ze zijn dus maar kort boven de gron maar gaan een leven lang mee. Zoek een mooi plekje in de tuin , dit kan in de border zijn, maar bijvoorbeeld ook in balkonbakken, potten of een plekje in het gazon.


Veel voorjaarsbloeiende bloembollen zullen in ieder geval in de volle of gedeeltelijke zon willen groeien.

Leet daarom goed op de plantinstructies op de bollenverpakking. We kijken de voorjaarsbloeiende planten als het ware de grond uit. Het assortiment voorjaarsbloeiende vaste planten biedt vele mogelijkheden om de tuin al vroeg in vuur en vlam te zetten.


De tuin volzetten met gezellige lente kleuren. Een tuin vol met mooie, groene planten is natuurlijk gezellig. Vrolijke voorjaarsbloemen geven je tuin pas echt sfeer. Tulpen, narcissen en viooltjes zijn echte lentebloemen en kunnen in bakken, bloempotten of borders gepland worden.


Op een plekje in de halfschaduw zal hij zich jaar na jaar vermeerderen en hij sputtert niet tegen als je hem tegen het eind van de bloei opneemt en deelt – in je streven de tuin vol te krijgen met sneeuwklokjes! Plant of zaai zoveel bloemen als je maar kan.

Bloemen in borders, bakken en potten. Kies vooral inheemse soorten, die gedijen beter en zijn een betere voedselbron voor vlinders en bijen. Want hoe groter je nectaraanbo hoe meer bijen en vlinders je tuin in de zomer zullen opvrolijken. Deze lentebloeiers doen meestal een lange zomerslaap, en zijn dan in onze tuin nergens nog terug te vinden. In het volgende voorjaar vergasten ze ons weer met een fleurig en uitbundig bloementapijt.


Ontwerper Floris Hovers is verantwoordelijk voor de vormgeving van de reusachtige pluktuin met ruim 200. Het eerste is waar, maar het laatste is maar schijn. Het nieuwe leven straalt je al tegemoet. Al kan het natuurlijk nog gaan vriezen, kunt u vanaf maart de tuin toch al voorjaarsklaar maken.


Lenteklaar maken doet u o. Voorjaarsbloemen geven een echt lentegevoel. Top drie best geurende voorjaarsbloemen voor in huis. De lente is nog niet echt aangebroken, maar je kan de geur van dit seizoen al wel in huis halen. Daar is een top drie uit gekomen.


Narcisbolletjes, Blauwe druifjes en Anemoontjes in pot. Leuk voor op de tafel, maar ook buiten. Naast hard werken op de volkstuin ook tijd om stil te staan bij de prachtige voorjaarsbloeiers in de tuin om huis. Stilstaan bij het hoekje bij de voordeur waar ik doormiddel van bloemen en planten in potten met de seizoenen mee kleur en leef en de bosannemoontjes van De Warande op hun prachtigst staan.


Er bestaan duizenden soorten vaste planten.

Het zijn meerjarige planten die geen verhout geraamte vormen. Daardoor groeien de nieuwe stengels elk jaar even hoog, maar in de breedte groeit de plant wel vaak uit. Vaste planten vormen een blijvende kruidlaag in de tuin die mooi combineert met heesters en bomen. Bovendien vragen ze weinig onderhoud.


Heesters en vaste planten die in de winter en vroege lente bloeien, zijn uiterst welkom in de tuin. Eenjarigen of meerjarigen en zelfs bloemen in je gazon. Het is een select gezelschap en als ze ook nog geuren zijn ze absoluut onmisbaar.


Hun bloemen komen het beste uit tegen een donkerder achtergrond: een groene haag, wintergroene heesters (sommige zijn zelf wintergroen), of een muur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts