donderdag 22 augustus 2019

Klein wonen inspiratie

Meubels voor de laagste prijs. Alles voor uw woonkamer bij woonwarenhuis OTTO! Maak het jezelf gemakkelijk en shop ontspannen bij OTTO. Hier vind je wat jij zoekt!


Kamers krijgen al snel verschillende functies en er wordt ook meer en meer gewerkt met wegschuifbare wanden en slimme volumes.

Zo creëer je ruimte in een kleine woning. Geen noo ook daar kun je veel ruimte creëren met de juiste inrichting. Met wat goede inspiratie voor klein wonen kom je een heel eind. Zo groots woonde je echt nog nooit! Als je klein woont , kun je op veel manieren toch ruimte creëren.


Allereerst is het belangrijk dat je de ruimte die je hebt, optimaal benut. Niet door allerlei kleine accessoires, maar juist door een paar grote items. Denk aan een flinke boekenkast in een loze hoek, een grote salontafel en een enorm kleed creëren al een hoop ruimte.

In de afgelopen jaren ben ik, al zeg ik het zelf, aardig vindingrijk geworden hoe ik deze kleine oppervlakte het beste kan inrichten. Na de jaar dat ik hier woon ben ik nog altijd. Inspiratie voor klein wonen ! Aan de hand van deze vijftien voorbeelden kan je inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld de indeling van een kleine woning of ruimte, het materiaalgebruik, de manier van verlichting, het toetreden van daglicht, de hoogte en breedte van een ruimte etc.


Er is bijvoorbeeld een keuken van Marbodal in geplaatst, de afwerking is overal even mooi en de authentieke details zijn bewaard gebleven. Wonen op de vierkante meter, inspiratie heb je hiervoor nooit genoeg omdat klein wonen nu eenmaal veel uitdagingen kent. Onlangs kwam ik dit schitterende kleine strandhuis tegen ingericht met de zomerse collectie van het Scandinavische woonmerk House Doctor.


Al jaren één van mijn favoriete woonmerken. Voordelen van klein wonen. Ze zijn erg bereikbaar voor starters op de woningmarkt en geven je vaak een knus gevoel juist door het kleine oppervlak. Klein Wonen , ook bekend als Tiny Living, is een trend die klaar is met teveel, te groot en te ingewikkeld. Klein Wonen is het antwoord hierop en zet duurzaam leven, compact wonen en slim design centraal.


Het leidt bij veel mensen tot stress en (hypotheek) schulden. Klein wonen interieur inspiratie - Makeover. Er wordt veel te weinig gekeken naar kleine woningen, kleine appartementen en andere kleine ruimtes wat betreft de inrichting.


Wanneer je klein woont kan de inrichting van je interieur soms een uitdaging zijn. Hoe krijg je alle nodige meubelstukken en praktische items weggewerkt?

En hoe zorg je ervoor dat het er ook nog stijlvol uit ziet? Dat het niet onmogelijk is, bewijst deze leuke kleine studio in Scandinavische stijl. Kijk mee en laat je inspireren door prachtige. Reden: het sluit aan bij de huidige maatschappij waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt. Is een tiny house niet jouw ding, maar wil je wel graag klein wonen ? In dit blog vind je 5x inspiratie voor klein wonen én tips hoe je een kleine woning toch ruimtelijk kunt laten ogen.


Denk jij dat wonen in een klein appartement of een studentenkamer niet stijlvol kan zijn? Met een beetje slim inrichten kan jij ervoor zorgen dat klein wonen hartstikke mooi en stijlvol kan zijn. Dit Zweedse appartement is daar het klassieke voorbeeld van. Maar helaas kan dat niet voor iedereen.


Maar soms moet je net even weten hoe je dit het beste kunt inrichten. En met deze tips lijkt je woning net een stukje groter. Een praktische kleine flat, een schattig rijhuisje midden in de sta een kamer in een gedeelde woning met een paar vrienden of misschien zelfs wel een soort van tiny house. Maar een kleinere woonoppervlakte kan wel een uitdaging zijn bij het inrichten. Niet iedereen woont in een kast van een huis met zeeën van ruimte en dan nog plaats over om te dansen.


Dat betekend overigens niet dat je een klein (er) huis niet gezellig en praktisch kunt inrichten. Soms kom je juist in een kleine ruimte tot verrassende oplossingen en oogt het geheel toch ruimtelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts