woensdag 15 mei 2019

Ral 9010 of 9016

Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Het zal nog wel even duren voordat het zo ver komt. RAL -kleuren zijn de standaard in de industrie, bouw en verkeersveiligheid. Witte kleuren (en daarmee witte verf) worden aangeduid op twee manieren.


De tweede manier om onderscheid te maken, is via een zogenoemde RAL witte kleur.

Hoewel alle drie deze kleuren wit vertegenwoordigen is geen van deze kleuren 1 wit. En daarom een veilige keuze, de mens is toch een kudde dier. Dat maakt deze zuiver witte tint goed voor heel veel interieurs. Het is niet voor niks de populairste wit.


Deze was in het verleden erg populair, en kom je nog veel tegen in de wat oudere woningen. Ook bij nieuwbouwprojecten wordt vaak gekozen voor deze kleur. De twee kleuren lijken hetzelfde maar er zit een duidelijk verschil tussen beide wittinten.


Zowel muurverf als aflakken is deze kleur populair.

Bijvoorbeeld onderstaande producten. Minieme tinten geel of blauw (die in andere RAL wit kleuren wel voorkomen) zijn hier ook niet aanwezig. We zijn op zoek naar een frisse witte verf. Mijn man wil eigenlijk de muren en kozijnen met de plafondverf schilderen (gewoon wit). We hebben een modern klassiek interieur.


Dit is dan ook één van de redenen waardoor deze kleur aan populariteit wint. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee kleuren? Ben je op zoek naar iets minder zuiver wit? Bekijk voor de aardigheid eens alle RAL kleuren en het zal je verbazen hoeveel verschillende tinten wit er bijvoorbeeld al niet zijn.


Het zijn de meer populaire tinten, terwijl je natuurlijk ook de keuze hebt uit andere kleurcodes. Liever toch een andere kleur dan is er natuurlijk nog veel meer kleur keuze in de ral kleurenwaaiers. Omdat je telkens dezelfde ral kleur gebruikt creëer je een goede basis en balans in de kamer. Bij ons heb zels de mogelijkehid om alleen het mengpigent te kopen zodat je zelf kunt mengen.


Een crème wit zou bij ons vloeken. Hoe kies je de juiste kleur wit voor in huis? U kunt ook wit gegronde plinten online kopen in onze webwinkel. Voor een volledig overzicht kunt u deze pagina bekijken.


Ook bouwbedrijven voeren deze kleuren door in het schakelmateriaal van projecten met nieuwbouwhuizen.

In een nieuwbouwhuis zijn de kozijnen meestal RAL. Dit kan namelijk nogal eens verschillen per kleurwaaier. Vaak in combinatie met bijvoorbeeld grachtengroen.


Wit is echt spierwit en zit geen kleur pigment in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts