vrijdag 10 mei 2019

Planten balkon zuiden

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz?


Bekijk nu het assortiment.

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Vergelijk nú online, vanaf € 49. Zit jouw balkon op het noorden, oosten, zuiden of westen? Met de juist gekozen planten creëer je een groene (of gekleurde!) oase voor elk balkon.


Dit lijkt misschien onmogelijk, maar is goed te realiseren.

We geven je een overzicht van welke planten je het beste op je balkon kunt zetten. Op een balkon of terras op het zuiden doen mediterrane planten (kruiden bijvoorbeeld) het vaak goed. Deze planten houden namelijk van direct zonlicht. Ook halfstruiken zoals rozemarijn en lavendel houden van felle zon, de hele dag door. Goede planten voor balkons zijn de buxus, vlijtige liesjes en geraniums of pelargoniums.


Als de pot met wortels gevuld is, heeft de plant te weinig ruimte om door te groeien. Dat zelfde geldt voor planten in een bloembak. Heb je een balkon op ’t zuiden , dan ben je een geluksvogel die daar de hele dag van de zon kan genieten. Heerlijk, maar planten kunnen daar net als jij behoorlijk dorstig van worden.


Groentjes die graag in het zonnetje staan: geraniums, lobelia’s, lavendel, petunia’s en rozen. Balkonplanten op het zuiden : opgelet voor de zon! De oleander is geschikt voor een balkon op het zuiden.


Een balkon op het zuiden , je zou denken dat dat de ideale situatie is voor jouw balkonplanten. Volle zon in hartje zomer kan echter verschroeiend zijn voor veel planten. Op dit soort balkon verschijnen de echte zonnekloppers op het toneel.


Tal van klimplanten bloeien niet alleen al vroeg, ze vervullen een hele serie belangrijke functies in de tuin, bij huizen en andere bouwwerken.

Voor je jaloers wordt en al plannen gaat maken om te verhuizen: een balkon op het zuiden heeft ook een paar kleine nadelen. Je moet namelijk heel goed opletten dat je planten niet uitdrogen in de zomer en minstens twee keer per dag water geven op warme dagen. Slecht voor je portemonnee en het scheelt een hoop frustratie. Omdat ik zelf net van een huis met een grote tuin, verhuisd ben naar een huis met een terras (en een balkon ), ben ik op onderzoek uit gegaan welke planten het best gedijen.


Ben jij benieuwd welke dat zijn? Welke planten het beste tot bloei komen op jouw balkon hangt volledig af van hoe jouw balkon gelegen is. Is het een balkon op het noorden, op het zuiden of op het oosten of westen?


Elke windrichting van jouw balkon vraagt om andere plantensoorten. Met een balkon op het zuiden heb je veel zon. Balkon op het zuiden met mogelijkheden voor een plantenbak Deze ruime bovenwoning mag cosmetisch worden aangepakt, maar het volume en het magnifieke dakterras bieden je de kans om hier voor de komende decennia je droomhuis van te maken.


Toch is het een mooie plant die zich ook nog eens gemakkelijk in leuke vormen laat snoeien. De buxus wordt vaak gebruikt als haag en erfafscheiding, maar is ook een leuke plant voor in een pot op het balkon. Doordat de plant zich gemakkelijk laat snoeien kun je hem zo groot of klein houden als je zelf wilt.


En wat dacht je van een leuke vorm? Niet alleen speelt de wind vaak een belangrijke rol bij het uitdrogen van de planten. Planten op een balkon houden is vaak lastig.


Ook de zon helpt daar natuurlijk aan mee. Ook helpt een grote pot, zodat de aarde niet snel kan uitdrogen. Voorbeelden van planten die het goed in de zon op het balkon doen zijn de druif, de roos, de petunia, afrikaantje, de ijsbloem, de geranium en lobelia. Vergeet ook de lavendel niet, voor een mediterraan sfeertje. Maar wees voorzichtig met het decor, want meubels, planten en decoratie is van de juiste positie afhankelijk.


Of noor oost, zuid of west balkon : Wij hebben de beste tips voor elk balkon. Voor een ontspannen balkon ervaring hebt u een goede mix van mooie decoratie, bijpassende meubels en een mooie zichtwering nodig. De ligging van het balkon is wel bijzonder belangrijk bij het inrichten van een balkontuin.


Ook is het belangrijk te weten hoe zwaar je het balkon kunt belasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts