donderdag 30 augustus 2018

Isolatiewaarde glas

Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen! Keuken interieur accessoires. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.


Het is zonde om voor een lagere isolatiewaarde te kiezen.

Wat is de isolatiewaarde van glas ? Advies over de U-waarde, R-waarde en K-waarde van diverse soorten (dubbel) glas. Met goede isolatie voorkom je warmteverlies. Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde (uitgedrukt in Watt per mKelvin). Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is.


Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Zelfs het beste ‘standaard’ dubbel glas isoleert – naar huidige maatstaven – matig. Enkel glas isoleert zelfs helemaal niet.


Dubbel glas is samengesteld uit glasbladen en spouw.

Driedubbel glas bestaat uit glasbladen en spouwen. Dit type beglazing isoleert dan ook opmerkelijk beter dan dubbel glas en zelfs iets beter dan superisolerend glas. De voordelen ten opzichte van superisolerend glas zijn echter te klein, waardoor dit type glas maar zelden gebruikt wordt. Alleen hebben we de indruk dat van dit glas de waarmte- en geluidsisolatie niet beter is dan van het oude. De U-waarde van glas is de mate waarin glas energie doorlaat.


Hoe hoger de U-waarde, hoe lager de isolatiewaarde van glas. De sprong van naar is groot. De isolatiewaarden van glas kun je ook nakijken via het Bureau voor Normalisatie. Bekijk hier de isolatiewaarde van verschillende soorten glas , van laag naar hoog: De U waarde van enkel glas is 8. Ontdek wat onze beste glazen zijn voor een geslaagd diner.


Daarmee heeft enkel glas de hoogste U-waarde en isoleert dit het slechts. Dit is een zeer matige isolatiewaarde. Dit glas is niet vergelijkbaar met huidig isolatieglas. Uiteraard kunnen de waarden onderling invloed op elkaar uitoefenen, zoals een som meer is dan het geheel der delen. Zo zal de isolatiewaarde van het materiaal invloed hebben op de waarde van het constructiedeel van een huis.


Isolatiewaarde : Advies bij het kopen van isolatie. Door je woning te isoleren kan je heel wat geld uitsparen. Wil je een maximaal rendement behalen, dan moet je het juiste isolatiemateriaal kiezen.

Prijzen vergelijken loont! Stolker Monuglas wordt uitgevoerd in getrokken glas waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoud die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten. Stolker Monuglas laat zich uitstekend combineren met Neutral S, zodat uw monumentale beglazing vanaf heden leverbaar is mét moderne prestaties.


Er bestaan verschillende beglazingstypes. Belangrijk is de U-waarde. Deze drukt de thermische isolatiewaarde uit: hoe lager, hoe beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts