dinsdag 24 april 2018

Krimplak

VHT Wrinkle Plus Spuitbus is een krimplak die hittebestendig is tot 177°C. Deze VHT Krimplak Spuitbussen zijn speciale verf sprays voor het spuiten van motorblokken, kleppendeksels etc. VHT GSP2wrinkle plus finish black is een zwarte hittebestendige VHT krimplak voor het spuiten van kleppendeksels, motorblok deksels, interieur delen e. Deze zwarte variant is bijna identiek aan de originele Harley Davidson lak.


VHT wrinkle plus finish is een krimplak voor het spuiten van kleppendeksels, motorblok deksels, interieur delen e. Tijdens het drogen zorgt deze krimplak voor een zogenaamd wrinkle effect.

Hittebestendig tot 1graden en zelfprimend. MATTHYS Quality Equipment bezorgt u de nodige producten, gereedschappen, machines en uitrusting voor al uw restauratieprojecten. Krimplak is lak wat zich kenmerkt doordat het lak oppervlak is gekreukeld. Vandaar de engelse benaming wrinkle paint ofwel kreukel lak.


Functie Krimplak heeft, naast het esthetisch deel, ook nog een andere functie. Breng de krimplak in drie lagen aan, van links naar rechts, van boven naar beneden en diagonaal. De eerste twee lagen mogen redelijk dik en de laatste laag nog iets dikker.


Na de laatste laag krimplak verwarmt u de lak rustig met een gewone föhn.

Na een aantal minuten begint het wrinkle effect te ontstaan. Het is bestand tegen temperaturen tot 3°F (1°C) en is ideaal voor het toevoegen van een vleugje persoonlijke styling tot bijna elk metalen oppervlak. VHT wrinkle paint is een krimplak die een mooie, ruwe afwerking aan uw kleppendeksel, motordeksels of andere motorblokdelen geeft.


Deze VHT krimplak kan ook op interieurdelen gebruikt worden, bijvoorbeeld op dashboards of deurpanelen van oldtimers. Hycote wrinkle finish of krimplak is een zwarte afwerklaag met een structuur, een soort rimpels. Ook ruitenwissermotoren en kleppendeksels worden vaak voorzien van een laag krimplak.


Een dun gespoten laag geeft een fijne rimpel, met dikkere lagen zal de rimpel grover worden. Wie heeft er ervaring met een kleppendeksel dat gespoten is met zwarte krimplak ? Welke behandelingen zijn nodig? Ik heb een oude telequipment oscilloscoop waar dit op toegepast is, nu zitten er toch vrij veel beschadiging op en wie weet ga ik dit in de toekomst overspuiten met een authentieke krimp lak.


Met de merken MoTip, DUPLI-Color, presto en ColorMatic is Motip Dupli Group voornamelijk actief in de automotive, de doe-het-zelf en de industriele markten met een. Kwaliteitsmerken voor scherpe groothandelsprijzen. Koelkap metaal geschikt voor de GS150. Een nieuwe koelkap reeds voorzien van een laag krimplak zoals ook origineel het geval was. Voor de restauratie van onze 4zal uiteindelijk ook het dashboard en wat kleine onderdelen opnieuw in de krimplak gezet moeten worden.


Nu is mij bekend dat na het aanbrengen van krimplak het object in de oven moet worden afgebakken (uur op 90C). Nu kan je voor de kleine onderdelen gewoon je huis tuin en keuken oven gebruiken. Direct leverbaar Scherpe prijzen Voor 13:bestel morgen in huis.

Het is me wel al eens gelukt om iets goed gelijkends te krijgen met krimplak. Het lijkt er op dat de truc is dat je het krinkel patroon krijgt door de vrij dikke krimplak dik op een reeds half opgedroogde laag te spuiten en het onderdeel vervolgens te verwarmen met hete lucht of een oven. Ik wil het dashboard van mijn ID 19P opnieuw in de krimplak spuiten. Onlangs een radiopaneel gekocht bij Huub in ‘t Zandt en nu moet dat deel én het klepje van het dashboardkastje hetzelfde uiterlijk krijgen.


Ik lees op het forum diverse berichten, over VHT spuitbussen, tegenvallende resultaten en over diverse behandelmethoden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts