maandag 10 juni 2019

Draadglas snijden

Eenvoudig bestellen in stappen. Bekijk ons assortiment en bestel! Vind glas op maat snijden als je nu zoekt. Draadglas kan zowel gekleurd als blank zijn. In normaal glas of figuurglas.


Het ingelegde draadraster houdt de glasscherven bijeen in geval van een breuk.

Behalve voor de toepassing van de benodigde veiligheid wordt draadglas tegenwoordig ook wel toegepast als designproduct. Een voorbeeld hiervoor is de achterwand van een keuken. Wanneer men draadglas op maat snijdt , moet men zich realiseren dat op de diktekanten een stukje draad bloot komt te liggen en hierdoor de kans op roestvorming aanwezig is. Het Engelse draadglas is wat gebobbeld en maar aan één zijde glad. Er wordt vanwege privacy redenen voor dit type glas gekozen omdat het ondoorzichtig is.


Ten slotte is er het brute draadglas , welke het meeste voorkomt. Dit draadglas is licht doorzichtig en geribbeld. Zelf draadglas op maat snijden ? Als u draadglas snijdt en de draden niet op de juiste manier uit elkaar gaan, beweeg dan de twee stukken voorzichtig op en neer tot ze dat wel doen.

Voor strokend snijden bedraagt de toeslag. Dit dient expliciet vermeldt te worden op de bestelling. Per schuine zijde bedraagt de toeslag. Voor ron ovaal bedraagt de toeslag 1. Leg bij het snijden een lineaal tussen de beide aangegeven maten en houd die met één hand vast. Uiteindelijk is snijden van glas een kwestie van ervaring.


Ga er ook van uit dat mm dik glas het maximum is dat een beginner zou willen snijden. Snijden van dik glas is echt iets voor de vakman. Voor een beginner is het moeilijk om een rond figuur uit te snijden , dit is iets wat een expert voor u kan doen.


Een beginner begint met het snijden van rechte lijnen en kan maximaal een stuk glas snijden van mm dikte. Dikker glas of een rond figuur kunt u het beste overlaten aan de experts, zij maken het snel voor u op maat. Enkel draadglas op maat bestellen. Wij snijden alle beglazing in de gewenste maat en leveren deze binnen uur bij u op locatie. Heeft u vragen over het bestellen van de juiste glassoort en de juiste afmetingen?


Overveld Glas beschikt over een werkplaats en slijperij zodat bewerkingen in eigen huis kunnen worden uitgevoerd zoals glas op maat snijden en gaten boren. Particulieren en bedrijven kunnen bij Overveld Glas snel en gemakkelijk draadglas op maat bestellen. Tik nu met een hard voorwerp voorzichtig op de andere zijde van het glas op snijlijn zodat er een breuk ontstaat op de snijlijn.


Brute draadglas : deze variant is half geribbeld en half transparant.

Engels draadglas : deze variant is het minst transparant, maar ook gelijk het minst sterk. Ik kan je uit ervaring melden dat het zelf snijden van draadglas niet makkelijk is. Zeker als je uitsparingen wil maken voor een wcd zou ik ermee naar een gespecialiseerd glasbedrijf gaan.


Liever wat betalen voor het snijden dan de glasplaat verpesten. De randen zijn dus scherp en het kan zijn dat er kleine stukjes draad uitsteken. Bij draadglas is het helaas niet mogelijk om de randen te laten slijpen. Wij adviseren altijd om bij het dragen en monteren van draadglas goede handschoenen te dragen, want je kan je lelijk snijden.


Timmertip 1Glas snijden timmerman koos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts