dinsdag 4 juni 2019

Digitale meter met terugleverregistratie

Bespaar tot wel via kiesproduct. Afstandsmeters van alle merken. Vergelijk ruim afstandsmeters. De meter kan op afstand worden uitgelezen. Lees meer over de slimme meter.


Digitale meter met terugleverregistratie.

In de meeste gevallen hangt de digitale meter in uw meterkast. De digitale meter met terugleverregistratie is het meest geschikt. Deze meter registreert hoeveel aan het net wordt teruggeleverd. Meld u aan bij uw netbeheerder zodat uw teruglevering wordt geregistreerd en verrekend met afgenomen stroom. Analoge meter zonder draaischijf.


Het nadeel hiervan is dat u zelf ook geen gegevens heeft over hoeveel energie u teruglevert. Het kan ook zijn dat u nu beschikt over een digitale meter met terugleverregistratie. Wanneer u zonnepanelen laat installeren, zal deze meter vervangen moeten worden.


Dit is de meest gangbare meter bij nieuwbouw of bij vervanging van de analoge meter zonder draaischijf.

In de praktijk kan het voor komen dat de meter de teruglevering niet (juist) verwerkt. Enexis Netbeheer adviseert dan ook in alle gevallen, om de analoge meter te laten vervangen voor een nieuwe (slimme) digitale meter. Bij nieuwbouw of gerenoveerde elektravoorzieningen zal in de meeste gevallen de onderstaande meter in uw. Dit moet je weten over slimme meters en zonnepanelen.


Met een digitale meter mét terugleverregistratie kun je salderen en terugleveren. Deze digitale meter heeft een apart telwerk voor terug geleverde energie. Stedin geeft aan dat zij afgekeurde meters altijd vervangen en dat is met het lijstje verdachte meters niet het geval. Adviseren om eerst een installateur in de arm te nemen en daarna bij twijfel kan een ijking plaatsvinden (duur).


Bij de aanschaf van zonnepanelen wordt vaak de oude energiemeter in de meterkast vervangen door een slimme meter. Maar zo lang er nog gesaldeerd (eigen verbruik verrekenen met opwekking) kan worden, doe je er verstandig aan om eerst te kijken of de huidige meter terug kan tellen. Dan kan namelijk beter de oude meter gebruikt worden. Er zijn diverse onafhankelijke aanbieders van apps die u kunt g. Zodra u zich hebt aangemeld via energieleveren. Wij controleren of de huidige meter geschikt is.


Soms is dit niet het geval. Een traditionele draaischijfmeter is bijvoorbeeld niet ontworpen (en getest) om teruglevering goed te registreren. Let op: sommige digitale meters hebben géén terugleverregistratie en zijn dus niet geschikt om te salderen.


Als de meter niet meer voldoet aan de eisen (lijst met afgekeurde meters is op internet te vinden) zal de meter vervangen moeten worden. Standaard krijg je een slimmemeter, maar je kan aangeven dat je een domme-slimmemeter wil.

De nadelen (als ze al bestaan) van de slimmemeter wegen echter niet op tegen de voordelen. Die redenering vind ik zo makkelijk, want er is namelijk veel gelazer met de slimme meters (geweest) dat weet je toch zelf ook. Er is een telwerk voor zowel verbruik als teruglevering beschikbaar.


Vraag voor u de meterstanden doorgeeft eerst goed na hoe u deze dient aan te leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts