vrijdag 29 november 2019

Lampenkap verven met krijtverf

Binnen of Buitenlampen LED. Bel ons voor al uw vragen. De Grootste Verfleverancier van Nederland. Voordelige lampenkappen op beslist. Maak van jouw huis jouw thuis.


Vandaag bestel morgen in huis! Ontdek ons unieke woonassortiment online. Voor een uitgebreide handleiding hoe je met Annie Sloan Chalk. Zo gek nog niet of je kunt het bij ons vinden. Gedraaid of ron effen of multicolor, neon of pastel, glitter of natuurlijk lampsnoer.


De verf werd royaal aangebracht. Eerst met draaiende bewegingen waardoor de verf goed verdeeld werd en daarna uitgestreken van boven naar beneden. De krijtverf droogt namelijk heel snel en kun je dus ook snel weer oververven.


Lampenkap verven met krijtverf

Belangrijk is wel dat je eerst goed ontvet met Sint Marc reiniger en licht schuurt, voordat je gaat verven. En als dit dan droog is, kun je aan de slag. Lampenkappen verven met Annie Sloan en mooie voorbeelden. Foto: De lamp is ingesmeerd met Muurvuller van de Action.


Dan verven en met een doek overheen, zodat het niet te gedekt is. Dat smeer ik vrij dik in met koffiedik. Nachtje intrekken en het overbodige afborstelen.


Dan moet je toch eigenlijk een loft-achtig huis hebben met hoge plafonds. Dus dream on… Op een gegeven moment vorige week was ik er flauw van. Ik rukte de lampen van het plafond en gaf ze een make-over.


Eerst ontvette ik de glazen lampenkappen goed met alcohol en gaf ze een laagje Abbondanza Multiprimer om te zorgen dat de verf goed zou hechten. Ook lampekapjes kun je goed verven met verdunde krijtverf , niet denken ik smeer het er leker dik op want dan krijg je een harde en geen lichtdoorlatende kap of een die als de lamp brand erg vlekkerig is. Nee, textiel dat niet voor kleding wordt gebruikt, gordijnen, lampenkappen , stoelhoezen, worden meestal geïmpregneerd met een vuilafstotend product, dit product zorgt ervoor dat de stof niet meer geverfd kan worden met de normale textielverven, die met water gebruikt moeten worden, wel kun je textielverf die je met een kwastje op moet brengen. Het verven van een lampenkap is zeer eenvoudig maar het resultaat groot!


Lampenkap verven met krijtverf

Laat de geverfde kap goed drogen (minimaal uur) 3) Breng een 2e laagje verf op 4) Je hoeft de lampenkap niet af te werken met Clear Wax. Je zou zelfs je dekbedovertrek kunnen verven en er onder gaan slapen! French Linen met Graphite.


Je kunt hiermee de verf glad opzetten, maakt het hard en vetvrij. Die trekt in de verf , maar je kunt ook opzettelijk een ietwat streperig lamp verven met krijtverf aanbrengen. Schouw behandeld met betonlook verf Zandsteen.


Lampenkap verven met krijtverf

Vlag en teksten verdwenen zienderogen, maar toch dekte potje verf onvoldoende. Leer bij de specialist in Annie Sloan hoe je lampenkappen moet verven met. Dat zie je niet met het blote oog, maar als je de kap op een brandende lamp zet, schemeren er onaffe plekjes doorheen.


Dan nog maar een kwart potje ertegenaan. Tot slot voor het brocante-effect nog een mooi gehaakt randje met het lijmpistool aan de onderkant geplakt. Alle keren verdunde ik de verf met water (ongeveer in de verhouding 1:1). Test met het licht aan of je goed op alle plekken geweest bent.


Vergeet ook de randjes onder en boven niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts