vrijdag 20 september 2019

Wit anodiseren

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Interferentiekleuren is een relatief nieuw kleurprocédé dat ook tot de mengkleursystemen gerekend mag worden. Hierbij werkt men niet alleen met kleur, maar ook met lichtbreking (interferentie). Door na het anodiseren in gelijkstroom-zwavelzuur te behandelen in zuur en wisselspanning is het mogelijk het onderste gedeelte van de porie te vergroten.


Na het anodiseren worden alle zwavelzuurresten met zorgvuldig spoelen uit de poriën van de anodiseerlaag verwijderd. De zojuist gevormde aluminiumoxide kan direct na het anodiseren nog kleurstoffen of andere middelen opnemen.

Met sealen, waarbij de poriën in de laag worden verdicht, verandert het oppervlak in een gesloten laag. Daarnaast kan in de precisielijn elke gewenste kleur (behalve wit ) op klant specificatie gemaakt worden. Om een idee te krijgen van de beschikbare kleuren kunt u bij de downloads enkele kleurenwaaiers bekijken.


En uit t- profiel, vierkante en platte wit anodiseren. En of wit anodiseren is legering , niet- legering is. Bij ATM hebben wij de mogelijkheid om zowel organisch als elektrolitisch in te kleuren.


Organisch inkleuren: Bij het organisch inkleuren wordt het. Sapa HM- wit De perfecte aanvulling op anodiseren en poedercoaten Sapa HM- wit is een elektroforetische inkleuring volgens de Honnystone methode. Een geanodiseerd en ongeseald profiel wordt in een bad gedompel waarbij de lak met behulp van gelijkstroom wordt aangebracht.

Daarna wordt de lak in een oven bij ongeveer 180°C gehard. In tegenstelling tot andere oppervlaktebehandelingen wordt bij het anodiseren geen laag aangebracht op het aluminium, maar wordt de beschermende laag opgebouwd uit het aluminium zelf. Een kenmerk van anodiseren boven een lakafwerking, is dat het metaalaspect (metal-look) van het mooie aluminium behouden blijft. Vakkundig anodiseren gebeurt bij Alumet. Wij bieden u vele mogelijkheden, inclusief kleuren, slijpen, polijsten en borstelen.


Vraag naar onze aanbiedingen! Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid worden verbeterd. Bij het anodiseren wordt het aluminium als anode geschakeld in een bad met verdund zwavelzuur of chroomzuur gehangen.


Daarbij wordt een oxidelaag gevormd die dikker is dan de natuurlijke oxidefilm. Om de groei van de poriën beter te begrijpen wordt eerst anodiseren als corrosieproces beschouwd. Aluminium vormt onder oxiderende omstandigheden een oxidelaag van witte grove vlokkerige structuur. Bij aanname dat het aluminium egaal is en vrij van verontreinigingen initieert het corrosie proces zich op een vierkant gerangschikte orde, zie. Bij het sealen sluit men immers de poriën waardoor ze geen kleurstof meer kunnen opnemen.


Dit gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. Het anodiseren kan in verschillende laagdiktes gebeuren, afhankelijk van de gewenste toepassing van het materiaal. De oxidelaag is har poreus en slijtvast.


Hier wordt onderscheid gemaakt in lagen van 1 1 en micron.

Toepassingen op binnenlocaties voldoen al met een laagdikte van - micron. Blank anodiseren , ook wel normaal of standaard anodiseren genoem is de meest toegepaste vorm van anodiseren. De natuurlijke oxidelaag, altijd aanwezig op aluminium, wordt met behulp van gelijkstroom verdikt tot wel 25µm. Voor dikkere laagdiktes wordt overgegaan naar hard anodiseren.


Met meer dan vijftig jaar ervaring bieden wij altijd de beste oplossing. Onze processen zijn van hoge kwaliteit en klanten ervaren een excellente service. Tin kan ook door uitwisseling worden neergeslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts